Vrem in Europa si la handbal masculin!

Vrem in Europa si la handbal masculin!

In ultimii ani, handbalul masculin romanesc a ramas in centrul atentiei mai mult din cauza scandalurilor, si nicidecum a rezultatelor.

Nationala masculina, care n-a mai participat la un turneu final de un deceniu, va debuta maine, la Constanta, contra Bulgariei (ora 19.00, in direct la TV Sport), in calificarile pentru play-off-ul Campionatului European din 2008.

Si de data aceasta, orgoliile au incins atmosfera, dupa ce selectionerul Lucian Rasnita, antrenor si la HCM Constanta, n-a convocat la lot niciun handbalist de la marea rivala Dinamo Bucuresti, echipa care se bate cu „marinarii” pentru titlu.

Grupa accesibila

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu vrem sa comentam decizia selectionerului. Nu ne-a fost solicitat niciun jucator la lot, desi erau cativa care ar fi meritat. Normal ar fi fost sa fie convocati cei mai in forma jucatori, si nu sa se puna interesele de club inaintea celor ale nationalei. Antrenorul va raspunde. Rezultatele s-au vazut si la turneul din Italia, unde ne-a batut si Grecia, care in trecut se uita la Romania ca la ceva sacru. Avem insa noroc cu o grupa de calificare accesibila”, ne-a declarat Lascar Pana, director tehnic la Dinamo, ultimul antrenor care a participat cu prima reprezentativa la un turneu final.

„Cine e Lascar Pana?”

Aflat in cantonament la Constanta, cu nationala, selectionerul Lucian Rasnita a reactionat dur: „Cine e Lascar Pana sa-si dea cu parerea? Am facut lotul cu jucatorii care sunt in forma. Eu fac selectia! Mai multe nu comentez”.

Pe langa Bulgaria, handbalistii tricolori se vor mai bate cu Letonia si Georgia pentru accederea in play-off. „Avem ceva probleme de sanatate in randul jucatorilor. In plus, la turneul din Italia am vazut o echipa a Bulgariei care a evoluat mult. Eu credeam ca ne vom lupta doar cu Letonia pentru calificare, dar se pare ca si bulgarii vor avea un cuvant de spus. In timp ce noi vorbim de istorie, altii produc jucatori si au rezultate”, a adaugat Rasnita.