Evenimentul Zilei > Actualitate > „Votaţi Videanu“, pe bordurile lui Inimăroiu
„Votaţi Videanu“, pe bordurile lui Inimăroiu

„Votaţi Videanu“, pe bordurile lui Inimăroiu

O gaşcă de IT-işti a vopsit electoral bordurile ce urmau să fie puse pe o stradă din sectorul 4. Muncitorii le-au montat crezând că aşa e modelul.

Vreo 200 de borduri ce aşteptau, stivuite, miercuri noaptea, să fie montate pe Strada Piscului, din sectorul 4, au căzut pradă spray-urilor cu vopsea, mânuite de nişte tineri IT-işti. Au scris pe ele „Votaţi Videanu“ şi „Aici sunt banii dumneavoastră“, dorind mai degrabă să le testeze reacţia muncitorilor de a doua zi. Mare le-a fost mirarea când au văzut că oamenii cu lopeţile au cimentat conştiincioşi bordurile inscripţionate, fără să-şi pună întrebări existenţiale.

„Ne aşteptam să le ducă înapoi, să facă scandal, că cine a vopsit bordurile. Dar nu, le-au montat pur şi simplu fără să se mire“, povesteşte uimit Mihai, unul dintre cei şapte tineri care au vopsit bordurile.

Gluma băieţilor a stârnit ura electorală, primarul Adriean Videanu fiind sigur că isprava e o răzbunare politică a adversarilor.

„N-avem nicio legătură cu lumea politică. Am făcut asta pentru că întâmplă tor au ajuns cu bordurile pe strada pe care stă un prieten de-al nostru şi suntem exasperaţi de chestia asta cu bordurile. Nu ne place cum sunt cheltuiţi banii noştri. E o nesimţire, că se ştie în ce buzunare se duc banii, toată lumea ştie că sunt ale lui Videanu, dar nimeni nu ia vreo măsură“, explică Mihai demersul. El spune că în următoarele nopţi se va mai duce, cu aceiaşi prieteni, să vopsească borduri şi de pe alte străzi, „pentru că, dacă acţiunea asta prinde, poate ia mai multă lume atitudine şi se întâmplă ceva“.
 
Victima colaterală în această întâmplare este primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, care s-a apucat, şi el, de o lună de zile, să ctitorească diverse parcuri, parcări şi părculeţe printre blocuri. Întâmplarea face ca bordurile vopsite cu „brandul“ Videanu să fie de fapt montate de Primăria Sectorului 4, în cadrul programului de reabilitare a imaginii lui Inimăroiu, care doreşte să candideze din nou.