Evenimentul Zilei > Politica > Voiculescu se joacă de-a „declaraţiile bombă” și hrănește neîncrederea cetățenilor în vaccinare
Voiculescu se joacă de-a „declaraţiile bombă” și hrănește neîncrederea cetățenilor în vaccinare

Voiculescu se joacă de-a „declaraţiile bombă” și hrănește neîncrederea cetățenilor în vaccinare

În inconştienţa şi în deplina sa imaturitate profesională,Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, nu face altceva decât să aprofundeze neîncrederea oamenilor în ceea ce priveşte efectele pandemiei de coronavirus, respectiv în necesitatea vaccinării, susține PSD prin vocea deputatei Cristina-Elena Dinu, secretara Comisiei pentru Sănătate. Asta, după ce tot din cauza actualei guvernări, a unor măsuri aberante şi a unei comunicări defectuoase pe acest subiect, românii sunt total bulversaţi, este de părere deputata. “Există, astfel, riscul ca tot mai puţine persoane să se protejeze aşa cum trebuie împotriva acestei boli nemiloase”, a afirmat Cristina Dinu.

“Când spun că Voiculescu doar se joacă, este, într-adevăr, tot ceea ce face. Alături de colegii săi din USR, alături de PNL, Vlăduţ a avut ocazia să demonstreze întregii ţări dacă informaţiile date presei sunt reale sau nu. Însă, când a fost vorba să aprobe înfiinţarea Comisiei de anchetă pe tema datelor din pandemie, şi el şi tot USR-ul, în frunte cu adversarii lor de la PNL, au dat bir cu fugiţii.

Mi se pare că ceea ce se întâmplă acum, mai exact ceea ce face Voiculescu, nu este decât o încercare de intimidare a PNL. O copilărie USR-istă, în fapt, dar un joc atât de periculos pentru ţară…

Fostul ministru al Sănătăţii vrea să-i (detroneze – n.r.) pe alţii în direct, uitând, însă, că este la fel de responsabil de tot ceea ce acuză, dacă se confirmă informaţiile privind datele măsluite din pandemie sau raportarea numărului celor care au murit din cauza COVID-19. Şi apoi cum se face că doar după ce a fost dat afară din Ministerul Sănătăţii a descoperit „probleme” în sistem şi cum se face că s-a trezit luptând cu „mafia” despre care vorbeşte USR-ul, doar când n-a mai avut acces la funcţia de ministru?”, s-a exprimat secretara Comisiei pentru Sănătate. 

Voiculescu a îmbrăcat haina de nobil arătând cu degetul spre mizeria lucrurilor prost făcute

Deputatul bistrițean Bogdan Gruia Ivan este și el de părere că Voiculescu a tratat guvernarea ca pe un joc de imagine și că, date fiind erorile făcute, fostul ministru a stat în minister mai mult decât ar fi fost acceptabil. 

“Prioritatea lui zero era să ducă o luptă cu PNL-ul, nu o luptă pentru românul de rând. Ca un arţăgos, a susţinut conferinţă de presă în acelaşi timp cu premierul, publica date fără să se consulte cu nimeni, învinovăţea PNL-ul de scăderea artificială a cazurilor înainte de alegeri. Sigur, e nobil când încerci să arăţi mizeria unor lucruri prost făcute, dar când eşti la guvernare prioritatea zero e munca, nu joaca şi comentariile pe Facebook!”, a spus Bogdan Gruia Ivan, membru al Comisiei pentru Administrație Publică. 

O scanare a priorităților lui Voiculescu. Guvernarea nu se face pe Facebook

Potrivit acestuia, pe măsură ce fostul ministru şi colegii de partid duceau zilnic o luptă împotriva “partenerilor” din PNL – o bătălie pentru imagine şi like-uri, dificultățile pandemiei se acumulau în sistem. 

În primul rând, Voiculescu a uitat să plătească personalul medical din centrele de vaccinare. “Valeriu Gheorghiţă a sesizat faptul că personalul medical din centrele de vaccinare a fost neplătit timp de două luni. Voiculescu a dat asigurări că plăţile se vor face, justificând că întârzierea se datorează unui funcţionar public şi că asta nu e treabă de ministru”, a evidentiat deputatul bistritean Bogdan Gruia. 

De asemenea, Vlad Voiculescu a suplimentat cu întârziere paturile de la ATI. “Specialiştii ne-au avertizat de luni de zile că valul al treilea al pandemiei este iminent. Criza paturilor de la ATI a fost principala problemă în toamnă, în perioada celui de-al doilea val. Acum secţiile de terapie intensivă sunt majoritatea pline, spre deosebire de toamna anului trecut. Lipsa paturilor de la ATI este simţită deja de românii de rând, iar Voiculescu a făcut prea puţine, spre deloc, pentru rezolvarea aceastei probleme”, a afirmat Gruia. 

Nu în ultimul rând, Voiculescu nu s-a preocupat deloc să gândească un sistem de spitale Covid şi non-Covid pentru toţi cetăţenii, ci a rămas încremenit în sistemul spitalelor Covid şi non-Covid. “Transformarea peste noapte a unor spitale în spitale suport defavorizează grav pacienţii care suferă de alte afecţiuni. Ar trebui ca fiecare spital din România să poată asigura suport Covid şi să asigure un circuit închis, dar suportul din partea autorităţilor a fost zero. Aceste probleme au culminat cu tragedia de la Matei Balş, evacuarea pe timp de noapte a pacienţilor de la Spitalul Foişor, moartea scandaloasă a pacienţilor sufocaţi în TIR-ul de la spitalul Victor Babeş şi multe altele”, a spus deputatul Gruia. 

La ce se pricepea, în schimb, Voiculescu? La “comunicare înceată şi de lemn”. “Răposatul” a fost un comunicator bun pe Facebook, dar a uitat că trebuie să iasă şi în faţa presei. De toate aceste probleme Vlad Voiculescu s-a ascuns ca în gaură de şarpe. Mereu a avut reacţii întârziate şi pasive. Aştepta un dezastru pentru a ieşi abia a doua zi la declaraţii de presă bâlbâite, spuse ca un copil care şi-a uitat poezia de la serbare.

“Aceste bâlbâieli politice au înfricoşat populaţia, i-a îndepărtat pe oameni de spitale şi medici, iar cetăţenii nedumeriţi s-au apropiat de conspiraţionişti! Astăzi mor mai mulţi oameni în secţiile COVID decât în secţiile de la ATI. Pentru că oamenii ajung la spital prea târziu, când sunt în stare gravă. Din cauza fricii create de Vlăduţ, că n-a fost în stare să vorbească lumii.

Și la început când apărea în presă, Voiculescu o făcea fără mască. Nu e cea mai mare problemă, dar în aproape patru luni a fost surprins de trei ori fără mască: o dată pe holul Parlamentului, iar de două ori chiar în clădirea Ministerului. Tot ce făcea era să dea argumente personajelor gen „Șoşoacă”, că ne conduc nişte proşti. Acţiuni fără consultări. Unde oamenii mari, trecuţi de o vârstă, ar trebui să colaboreze, Voiculescu, Barna, Cîţu, dar şi alţii, au înţeles altceva: să facă pe eroii. Voiculescu nu a fost deloc un om de echipă şi asta s-a văzut. Și-a faultat colegii din PNL ori de câte ori a avut ocazia, uitând însă că ar trebui să colaboreze spre binele românilor.

Am învăţat ceva? Guvernanţii sigur nu, pentru că acum au revenit la stadiul de grădiniţă. Barna şi Cioloş se ceartă că îl vor pe Vlăduţ în Minister şi că nu îl vor pe Cîţu, iar Cîţu şi Orban spun că nu îl vor pe Vlăduţ. Pentru mine e clar: învăţătura e că guvernarea nu se face pe Facebook!”, a conchis deputatul Bogdan Gruia.