Voiculescu, primul beneficiar al Alianţei PNL-PC

Voiculescu, primul beneficiar al Alianţei PNL-PC

După ce PSD-iştii şi-au cerut înapoi funcţia de vicepreşedinte al Senatului, liderul din umbră al PC şi-a adjudecat-o pe cea a liberalilor, dispuşi să-l "sacrifice" pe Teodor Meleşcanu.

După o negociere téte-atéte cu liderul PNL Crin Antonescu, lui Dan Voiculescu i s-a garantat păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al Senatului.

Liderul PC ocupă postul ca urmare a înţelegerii cu PSD, căruia îi revenea, însă după ce a părăsit barca social-democraţilor aceştia şi-au revendicat scaunul de vice pentru următoarea sesiune parlamentară.

Liberalii s-au arătat imediat dipuşi să-l sacrifice, din februarie, pe Teodor Meleşcanu, reprezentantul lor în conducerea Senatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chelaru: fără protocol, nici funcţia nu va mai fi la PC

"În momentul în care alianţa cu PSD a fost ruptă, postul de vicepreşedinte al Senatului nu mai are cum să rămână la PC. Funcţia de vicepreşedinte al Senatului a fost cedată, conform protocolului, unui reprezentat al PC. Cum Dan Voiculescu era singurul reprezentant al PC din Senat, funcţia i-a revenit lui. Dar dacă protocolul nu mai există, nici funcţia nu va mai fi la PC", a explicat, pentru EVZ, Ioan Chelaru, vicepreşedinte al PSD.

Primul semnal de susţinere pentru Voiculescu a venit chiar de la Crin Antonescu. "Dacă se constituie un grup PNL-PC nu avem niciun fel de problemă în a propune domnului senator Dan Voiculescu poziţia pe care a avuto şi în formula PSD-PC, şi anume cea de vicepreşedinte al Senatului", declara el. De altfel, susţin surse din PC, funcţia s-ar fi negociat între patru ochi de Voiculescu şi Antonescu.

Propunerea preşedintelui PNL este susţinută, cel puţin declarativ, şi de alţi lideri liberali. "Susţinerea domnului Voiculescu este o decizie politică, negociată între partide. Dacă PNL va lua această decizie, noi, grupul parlamentar de la Senat, nu putem face altceva decât să o respectăm", a explicat liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti.

Meleşcanu se dă la o parte

"Sacrificarea" lui Meleşcanu a fost confirmată indirect şi de senatorul liberal Dan Radu Ruşanu. Întrebat dacă PNL îl va susţine în continuare pe Meleşcanu pentru poziţia de vicepreşedinte, Ruşanu a răspuns: "Nici nu afirm, nici nu infirm pe cine vom susţine".

La rândul său, Meleşcanu susţine că este gata să se dea la o parte pentru Voiculescu, dacă aceasta va fi decizia partidului. "E o chestiune de negociere. Nu ştiu nimic despre aceste schimbări, dar eu nu am nimic împotrivă. Voi rămâne preşedinte al Comisiei de Apărare", a spus Teodor Meleşcanu pentru EVZ.