Cătălin Voicu rămâne în arest

Cătălin Voicu rămâne în arest

Curtea Supremă a respins recursul la măsura de arestare preventivă înaintat de avocaţii senatorului PSD. Cătălin Voicu va rămâne după gratii încă 27 de zile.

Senatorului  i s-a făcut rău chiar în timpul judecării recursului. A primit un pahar cu apă şi şi-a mai venit în fire. Curtea Supremă a dezbătut recursul cu uşile închise, iar Voicu a plecat spre spitalul Penitenciar Jilava, unde se află internat din seara arestării. Avocatul lui Cătălin Voicu a cerut ca recursul privind arestarea clientului său să fie judecat în şedinţă secretă. La dosar au fost depuse şi acte medicale, cum în ultima vreme senatorul a ajuns de mai multe ori la spital din cauza unor probleme cardiace. În susţinerea cererii sale, avocatul a invocat presiunea mediatică "uriaşă şi devastatoare", dar şi calitatea profesională a unor persoane din cauză. Procurorul de şedinţă nu s-a opus, iar completul de nouă judecători a admis solicitarea, astfel că dezbaterile privind recursul senatorului faţă de arestarea sa, pentru 30 de zile, s-a judecat cu uşile închise. Jurnaliştii au fost scoşi afară din sală. Cu ambulanţa la judecată Voicu a venit la ora 9.30 cu o ambulanţă spre Curtea Supremă care decide recursul menţinerii măsurii de arestare preventivă a senatorului PSD. Audierea lui Voicu s-a încheiat. Inculpatul Voicu şi-a petrecut cea de-a treia noapte de detenţie într-un salon de la Jilava. „Starea sa e acum stabilă, însă continuă in vestigaţiile medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului, Daniela Popescu.

În acelaşi timp, în ultimele zile tot mai mulţi judecători şi cetăţeni de rând semnează petiţia prin care EVZ alături de sute de magistraţi cer Consiliului Superior al Magistraturii reforma sistemului judiciar, dar şi să le interzică judecătorilor Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la Curtea Supremă, ambii urmăriţi penal, să mai intre în sala de judecată.

EVZ SUSŢINE PROTESTUL MAGISTRAŢILOR!

Ne puteți urmări și pe Google News

„Evenimentul zilei” se aliniază protestului înaintat Consiliului Superior al Magistraturii de peste 300 de magistraţi din toată ţara. Alături de ei, cerem Consiliului Superior al Magistraturii să interzică judecătorilor urmăriţi penal să intre în sălile de judecată şi să formuleze criterii clare, transparente şi aplicabile tuturor candidaţilor, la numirea în funcţii la Curtea Supremă.

Petiţia iniţiată de judecătorii care doresc „o justiţie curată” poate fi semnată de toţi cetăţenii ce doresc să se alăture acestui demers.

Acest lucru poate fi făcut completând talonul din ediţia tipărită care poate fi trimis la adresa redacţiei, Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sector 2, Bucureşti cu menţiunea Evenimentul zilei, „Protestul magistraţilor” sau accesând http://www.petitieonline.ro/petitiep37885059.html.