Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlăduţde la Neatza: „Am început să gătesc, la 8 ani, pentru o vecină foarte drăguţică. I-am făcut o tocăniţă”
Vlăduţde la Neatza: „Am început să gătesc, la 8 ani, pentru o vecină foarte drăguţică. I-am făcut o tocăniţă”

Vlăduţde la Neatza: „Am început să gătesc, la 8 ani, pentru o vecină foarte drăguţică. I-am făcut o tocăniţă”

Pentru mulţi, ziua bună începe cu Vlăduţ, responsabilul de arta culinară din matinalul „Neatza cu Răzvan şi Dani”. De aproape zece ani, el a reuşit să dezvăluie zi de zi mii de reţete interesante, unele noi, altele ciudate sau altele care ne-au amintit de copilărie.

Vlăduţ este o prezenţă caldă pe micile ecrane şi nu e neaşteptată curiozitatea fanilor de a şti câte ceva despre Vlăduţ cel din viaţa de zi cu zi.EVZ Monden l-a convins să ne dezvăluie cum e el în afara platoului de filmare şi cum şi-a dat seama că are talent în bucătărie:

„Pasiunea pentru gătit a început când eram în clasa I, când începusem deja să pregătesc mici lucruri pentru părinți. În plus, aveam o vecină foarte drăguțică. Eu eram în clasa a II-a și ea în a III-a când i-am pregătit ceea ce aveam să numim «înghe-ciucalânghe», o mâncărică cu cărniță și sos, ca un fel de tocăniță. Și acum, când ne vedem, ne place să ne aducem aminte de acele vremuri și să povestim. Văzând această pasiune a mea, părinții m-au încurajat și chiar atunci când a venit vremea să dau la liceu mi-au propus să urmez unul cu profil economic, de alimentație publică și turism. Eu voiam să dau la Tonița, la arte plastice, dar nu regret nicio clipă că am urmat sfatul părinților și că am făcut liceul economic”, ne-a povestit specialistul în gastronomie.

Nu s-a ferit niciodată de camerele de filmat, însă nici nu a fost foarte deschis în ceea ce priveşte viaţa de dincolo de televiziune. Vlăduţ Florică s-a menţinut, aproape un deceniu, un personaj prietenos, dar şi misterios.

Evz Monden: Bună, Vladuţ! Cu ce deliciu culinar ţi-ai început ziua? Şi cu ce fel de cină sofisticată vrei să o închei?

Vlăduţ: Am început ziua cu o salată de fructe de pădure și o voi încheia cu o cină romantică.

– Am aflat că ai un reţetar colosal. Se spune că nu ai repetat nicio rețetă din cele pe care le faci la Neatza cu Răzvan și Dani. Zi-mi un număr!

– Sunt câteva mii, nu le-am ținut socoteala. Într-adevăr, am făcut mereu alte și alte preparate. Am repetat, totuși, câteva rețete, dar asta la cere-rea telespectatorilor, care și-au dorit să le revadă și care au cerut în mod expres acest lu-cru. Apoi, de-a lungul timpu-lui, am modificat unele dintre rețetele prezentate, adăugând sau înlocuind anumi-te ingrediente, încât să fie o rețetă nouă.

– Îmi place foarte mult prietenia ta cu familia de la Neatza, cât şi cea pe care ai păstrat-o cu vechii membri ai echipei, precum Roxana Vancea… Povesteşte-mi.

– Într-adevăr, cei de la Neat-za sunt familia mea, sunt niş-te oameni minunaţi pe care îi respect și-i iubesc. Pot să spun că aici mă simt cel mai bine dintre toate locurile de mun-că pe care le-am avut până acum. Da, prietenia cu Roxa-na Vancea a rămas și pot spune că ea e cea mai buna prie-tenă a mea. Mergem în conce-dii împreună și ne vedem cât se poate de des, în funcție de programul fiecăruia.

– Îi gătești și ei?

– Sigur că da, îi gătesc cu mare drag, în special dulciuri, multe dulciuri.

– Ce-ți place să mănânci?

– Răspunsul este: dulciuri. Sunt pasionat de dulciuri. Dacă am vreo zi în care nu sunt în apele mele, e de ajuns să mă apuc să prepar ceva dulce, că uit de toate și simt cum mă relaxez. Pentru mine, prepararea dulciurilor este o metodă de destindere și relaxare.

– Care e dulcele tău preferat, ce-ți place cel mai mult să prepari?

– Am foarte multe preparate inventate, iar rulada de bezea cu umplutură de zmeură și fistic este una dintre ele. Fac tot timpul dulciuri, pe care le adaptez în funcție de anotimp. Cea mai frumoasă perioadă din an este aceea a sărbătorilor de iarnă, când mă simt pur și simplu un rege al dulciurilor. Îmi place foarte mult ca în casă să miroasă a scorțișoară, unt, vanilie. Îmi place să fac prăjituri pentru toată lumea, pentru vecini, pentru prieteni, pentru mama. În preajma sărbătorilor e un du-te-vino foarte frumos, astfel că mereu plimbăm de la o ușă la cealaltă far-furii cu prăjituri apetisante.

– Ştiu că mama ta este susţinătorul numărul 1.

– Exact, mama este cel mai mare susținător al meu. Tata nu mai este, din păcate s-a dus. Dar mama este cel mai scump om din lumea asta. Am o mamă minunată.

– Mama ta are anumi-te preferințe în ceea ce privește dulciurile?

– Da, îi plac prăjiturile cu cio-colată și fructe, dar absolut tot ceea ce fac împart cu ea.

– Cum e Vladuţ în viaţa privată? Cum decurge o zi obişnuită pentru tine?

– O zi obișnuită înseamnă că mă trezesc la 4.30, urmez tabierturile de rigoare (duș, cafea etc.), apoi merg la serviciu la Neatza, după care urmează cumpărăturile pentru a doua zi. În continuare, programul variază. Pot ieși un pic cu Roxana în parc sau mergem la vreo mănăstire, sau poate fi un program casnic; eventual gătesc ceva, mai ales că vara îmi place să fac tot felul de copturi: vinete coapte, ardei copți, zacuscă. Închei seara în jur de 20.30 – 21.00 cu un film sau un serial, astfel încât să mă pot trezi la timp a doua zi.

– Ce concluzie tragi după10 ani de televiziune? Satisfacţii cu singuranţă ai avut şi ai, dar … Regrete există?

– Există satisfacții și niciun regret

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: