Evenimentul Zilei > Sport > Vladimir Putin este furios. Liderul de la Kremlin și-a adus aminte de Lenin
Vladimir Putin este furios. Liderul de la Kremlin și-a adus aminte de Lenin

Vladimir Putin este furios. Liderul de la Kremlin și-a adus aminte de Lenin

O prevedere a Constituției elaborate de cel care a înființat URSS-ul stârnește amintiri neplăcute și astăzi.

Vladimir Putin a vorbit din nou despre destrămarea URSS-ului, eveniment care s-a petrecut în 1991, și a făcut rerefire la Constituția elaborată de Vladimir Ilici Lenin, în 1922.

Liderul de la Kremlin consideră că toată „construcția” lui Lenin, cel care a pus bazele URSS-ului a stat pe „o bombă cu efect întârziat”. Prevederile au fost menținute și la modificările aduse în anii 1924, 1936 și 1977. „Acest lucru este total inadmisibil (…) este ceva ce trebuie să evităm”, a afirmat Putin.

„Sunt absolut convins că am făcut bine să adoptăm modificări ale Constituţiei. Ele ne vor întări statul, vor crea condiţii pentru o dezvoltare în creştere a ţării noastre în următoarele decenii”, a mai spus cel mai puternic om din Rusia, referindu-se la modificările constituţionale aprobate prin referendumul care s-a încheiat la 1 iulie.

La capitoul modificări ale Constituției, el a subliniat o prevedere esențială pentru țara sa. Interzicerea cedării de teritorii ruseşti. „Nu exista ceva asemănător în Constituţie şi este ceva ce trebuie să existe”, a mai afirmat liderul de la Kremlin în cadrul interviului acordat pentru televiziune Rossiya 1.

Sâmbătă au intrat în vigoare prevederile din Constituție, care îi permit lui Vladimir Putin să rămână la Kremlin până în 2024, atunci când îi va expira actualul mandat prezidențial. Modificările au fost votate de aproape 78% dintre alegătorii ruşi, potrivit numărătorii oficiale. Rata de participare a fost de 67,97%, adică 109.190.337 de cetăţeni.

De asemenea, noua Constituţie mai conţine o serie de prevederi – 206 modificări în total – privind viaţa politică şi socială a ţării.

Vladimir Putin a mai vorbit de-a lungul timpului despre efectele nefaste ale Constituției lui Vladimir Ilici Lenin. „ă-ţi „Să laşi conducerea să fie ghidată de idei este corect, dar numai atunci când acele idei conduc la rezultatele corecte, nu ca în cazul lui Vladimir Ilici. Până la urmă această idee a condus la căderea Uniunii Sovietice.

Existau multe asemenea idei, ca de exemplu să le fie acordată autonomie regiunilor şi aşa mai departe. Au pus o bombă nucleară sub clădirea pe care o numim Rusia, care mai târziu a explodat. Nu aveam nevoie de o revoluţie globală”, afirma Putin în 2016.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: