Vladimir Putin se pregătește de ce-i mai rău. Dictatorul face provizii uriașe într-un buncăr high-tech

Vladimir Putin se pregătește de ce-i mai rău. Dictatorul face provizii uriașe într-un buncăr high-tech Vladimir Putin Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Vladimir Putin pare să se pregătească pentru o conflagrație nucleară și a amenajat un buncăr high-tech în munții Altai. Cantități uriașe de alimente sunt depozitate în locația în care ar trebui să se adăpostească dictatorul de la Kremin.

 

Buncărul este localizat în Munții Altai, într-o locație secretă, și poate adăposti chiar și câteva mii de oameni. În cazul unui eventual pericol aici s-ar putea refugia dictatorul și apropiații din anturajul său.

Vladimir Putin își pregătește refugiul

În buncărul amenajat pentru șeful Rusiei, muncitorii susțin că transportă alimente aduse din Occident, de calitate superioară. Semn că Vladimir Putin nu gustă preparatele rusești, ale producătorilor locali. Conform unor informații, citate de Mediafax, dictatorul se pregătește pentru un eventual război nuclear. Proviziile sunt suficiente pentru 300 de oameni timp de câțiva ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Buncărul a fost localizat în Munții Altai, într-un loc cunoscut sub numele de Altai Yard. Este un complex subteran care l-ar putea adăposti pe Putin, familia sa și cercul său apropiat. Aici vor fi incluși ofițerii de securitate și cei care asigură serviciile.

În ultimele luni, tensiunile dintre Rusia și Occident, au escaladat, în contextul războiului din Ucraina. În mai multe rânduri Vladimir Putin și apropiații săi au vorbit despre un rărboi nuclear. De curând, dictatorul a avertizat NATO că împinge Rusia spre „punctul fără întoarcere.”

Rusia se pregătește de război nuclear

Război nuclear Sursa foto: punchng.com

Operațiune secretă în Munții Altai

Informațiile privind amenajarea buncărului din Munții Altai au apărut pe un canal Telegram, Pozdnyakov. În postări se face referire la proviziile care sunt transportate în secret, în cantități uriașe, pentru Vladimir Putin. Este vorba despre „cutii cu rații uscate, cereale și conserve”. Camioanele sunt operate de șoferi ce par a fi membri ai echipei de securitate. Aceștia nu interacționează cu muncitorii locali și nu dezvăluie care este destinația lor.

Buncărul lui Vladimir Putin este situat la 1.220 de km sud de capitala regională Gorno-Altaisk și la 3.800 de km est de Moscova. Locația este descrisă drept un complex de înaltă tehnologie, cunoscut sub numele de „muntele magic”.

Aici sunt ferme de cerbi maral, de unde se extrage sângele de cerb pentru băi „medicinale”. Despre acestea se crede că îmbunătățesc potența sexuală și întineresc.

Observatorii au remarcat multiple puncte de ventilație și o linie de înaltă tensiune legată de o substație ultra-modernă de 110 kilovolți. Complexul oferă rute de evadare montane spre China, Mongolia și Kazahstan.

Stoltenberg

Jens Stoltenberg Sursa foto: Arhiva EVZ

Vladimir Putin contra NATO

În contextul amenințărilor proferate de Moscova, cu privire la folosirea armelor nucleare, NATO vine cu o replică. Alianța se pregătește să-și scoată armele nucleare din depozite. Oficialii NATO au subliniat că armele nucleare reprezintă „garanţia supremă de securitate”, în fața lui Vladimir Putin și un mijloc de protejare a păcii.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat pentru ziarul britanic The Telegraph că există consultări directe între membri. Aceștia optează pentru transparență cu privire la arsenalul nuclear. Oficialul NATO a precizat că armele nuclare reprezintă un mijloc de descurajare pentru Rusia lui Vladimir Putin.

„Nu voi intra în detalii operaţionale despre câte focoase nucleare ar trebui să fie operaţionale şi care ar trebui să rămână în depozite, dar trebuie să ne consultăm pe aceste teme. Este exact ceea ce facem”, a declarat Stoltenberg, pentru cotidianul britanic.

Vladimir Putin a amenințat că Moscova ar putea folosi arme nucleare pentru în anumite circumstanțe. Rusia acuză SUA şi aliaţii săi europeni că au împins lumea în pragul unei confruntări nucleare pentru că susțin Ucraina.