Vladimir Putin anunţă reînarmarea Rusiei

Vladimir Putin anunţă reînarmarea Rusiei

Premierul Rusiei, favorit la prezidenţialele din martie, promite că va aloca circa 600 de miliarde de euro modernizării forţelor armate, în următorii zece ani.

Cu mai puţin de două săptămâni înaintea a­le­gerilor prezi­den­ţiale, programate pe 4 martie, premierul Vladimir Putin i-a anunţat pe ruşi, într-un articol publicat în oficiosul "Rossiiskaia Gazeta", că vor avea o ţară mai puternică din punct de vedere militar.

"Nu trebuie să tentăm pe nimeni cu slăbiciunea noastră", a avertizat Putin. Acesta a promis că, până în 2022, armata va avea 400 de rachete balistice intercontinentale, 8 submarine dotate cu rachete balistice, 20 de submarine polivalente, 50 de nave de suprafaţă şi circa 100 de vehicule spaţiale militare.

La toate acestea se vor adăuga, printre altele, 600 de avioane moderne, inclusiv aparate de vânătoare de generaţia a 5-a, peste 1.000 de elicoptere şi 2.300 de tancuri, a mai spus actualul premier. Lider în sondaje

Ne puteți urmări și pe Google News

Vladimir Putin va fi ales preşedinte din primul tur de scrutin, cu 58,6% din voturi, relevă un sondaj realizat de Centrul rus de sondare a opiniei VŢIOM, relatează Agerpres, citând presa rusă.

"Conform prognozelor, alegerile se vor desfăşura într-un singur tur, iar Putin va învinge cu 58,6% din sufragii. El va fi urmat de candidatul comunist Ghennadi Ziuganov, care va obţine doar 14,8% din voturi. Serghei Mironov (liderul Rusiei Juste, formaţiune de centru-stânga, n.r.) este creditat cu 7,7% din intenţiile de vot", a precizat directorul VŢIOM, Valerii Federov.

El nu a menţionat cât ar obţine ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski sau miliardarul Mihail Prohorov. Potrivit studiului precedent, din 10 februarie, cei doi candidaţi erau creditaţi cu 8,2%, respectiv 4,6% din in­tenţiile de vot. 600 de avioane moderne vor intra în dotarea armatei ruse în următorul deceniu, potrivit şefului guvernului de la Moscova