Evenimentul ZileiInternationalVladimir Putin a avut cancer în urmă cu mai mulți ani. Cine a făcut dezvăluirea incredibilă

Vladimir Putin a avut cancer în urmă cu mai mulți ani. Cine a făcut dezvăluirea incredibilă

Vladimir Putin a avut cancer în urmă cu mai mulți ani. Cine a făcut dezvăluirea incredibilă
Vladimir Putin a suferit de cancer, a susținut regizorul laureat al Oscarului, Oliver Stone. Cineastului american i s-a acordat acces la liderul de la Kremlin pe o perioadă de doi ani - ceea ce înseamnă că îl cunoaște extrem de bine pe președinte.

Cuvintele sale vin pe fondul speculațiilor acute că liderul de la Kremlin este acum grav bolnav. Stone a spus că nu l-a întâlnit pe Putin de trei ani, iar perioada în care a stat în jurul său a fost între 2015 și 2017. „Amintiți-vă asta, Putin a avut acest cancer și cred că l-a învins”, a spus el intervievatorului Lex Fridman.

Boala de care a suferit liderul de la Kremlin

Au existat sugestii în Rusia că izolarea lui Putin în timpul pandemiei s-a datorat unei afecțiuni medicale preexistente, dar nespecificate, care l-a făcut deosebit de vulnerabil. Explicând de ce Putin ar fi apreciat greșit invazia Ucrainei, Stone a speculat că „poate că a pierdut contactul cu oamenii”.

Nu era clar dacă Putin obținea informațiile corecte, a recunoscut el. „Ați crede că nu a fost bine informat, poate, despre gradul de cooperare pe care l-ar primi de la etnicii ruși din Ucraina.  Acesta ar fi un factor, că nu a evaluat corect situația.”

Realizatorul – care s-a confruntat cu critici că ar fi fost un apologet al lui Putin – nu a precizat tipul de cancer. El a părut să facă referire la notițe înainte de a comenta că Putin ar fi suferit de o afecțiune oncologică pe care a „învins-o”. În ultimul timp s-a speculat că Putin are cancer la tiroida. O investigație a jurnaliștilor independenți ruși a constatat că Putin a fost înconjurat permanent de o echipă medicală condusă de un chirurg specialist în cancer tiroidian.

O altă versiune a lui Putin

O altă versiune este că suferă de cancer abdominal. Există zvonuri la Moscova că urmează să se confrunte cu o intervenție chirurgicală pentru cancer și că ar putea să-l pună la conducere pe consilierul de încredere Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, cât timp este incapabil.

Kremlinul a insistat întotdeauna că Putin are o stare de sănătate foarte bună. Stone a spus mai devreme despre Putin: „Au trecut trei ani de când l-am văzut pentru ultima oară, dar omul pe care l-am cunoscut nu a avut nicio legătură cu omul nebun, iresponsabil și criminal pe care presa îl prezintă astăzi comparându-l cu Hitler și Stalin. Putin pe care l-am cunoscut a fost rațional, calm, acționând mereu în interesul poporului rus, un adevărat fiu al Rusiei, un patriot, ceea ce nu înseamnă un naționalist”, potrivit Mirror.co.uk.


Accesează: