Vizita comisarului european Johannes Hahn la Bucureşti s-a anulat, din cauza vremii

Vizita comisarului european Johannes Hahn la Bucureşti s-a anulat, din cauza vremii

Vizita la Bucureşti a comisarului european pentru politica regională Johannes Hahn, programată pentru azi, a fost anulată, anunţă Reprezentanţa Comsiei Europene în România.

Delegaţia condusă de oficialul european s-a aflat în imposibilitatea de a se deplasa de la Bruxelles la Bucureşti, din cauza perturbării traficului aerian, precizează un comunicat remis EVZ. Comisarul european urma să se întâlnească, azi, cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Emnil Boc şi cu ministrul afacerilor europene, Leonard Orban. De asemenea, Johannes Hahn urma să participe la lucrările Comitetului Interministerial privind absorbţia fondurilor europene şi la o reuniune cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, referitoare la acordarea de asistenţă tehnică autorităţilor române pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.

Agenda vizitei oficialului european mai includea asistarea la ceremonia de semnare a Memorandumurilor de Ţnţelegere dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, respectiv Banca Mondială, privind sprijinul acordat de aceste instituţii financiare pentru absorbţia fondurilor structurale şi de coeziune de către România, şi participarea la Conferinţa de lansare la nivel naţional a procesului de programare a fondurilor europene, destinate unei dezvoltări inteligente, incluzive şi durabile 2014 - 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News