UPDATE 21.00  Ministerul Sănătăţii a publicat situaţia românilor afectaţi de ger în ultimele 24 de ore.
La nivel naţional, s-au înregistrat 13 decese în judeţele Alba, Bacău, Brașov, Călărași, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Mehedinți (2) astfel încât numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrate de la  avertizarea "cod galben de ger" emisă de meteorologi, şi până în prezent, se ridică la 57.

Numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore, este de 223.
Dintre acestea, 144 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unitățile si compartimentele de primiri urgență.


UPDATE 18.00.  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă analizează solicitările de sprijin pentru populaţie înaintate de conducerile judeţelor afectate de viscol şi zăpadă. Sumele ce alocate vor fi stabilite prin hotărâre de Guvern. "Am solicitat  încă de ieri prefecţilor să se consulte cu preşedinţii Consiliilor judeţene şi să ne înainteze solicitări privind alocarea din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru acţiunea de deszăpezire. Deja am primit aceste solicitări, iar astăzi în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor fi dezbătute, urmând ca în următoarea şedinţă de Guvern să fie aprobată alocarea acestor sume", a explicat secretarul de stat din cadrul MAI, Mihai Capră.
Acesta a precizat că numărul localităţilor izolate a scăzut la 78, faţă de 154 existente ieri.
Oficialul MAI a mai informat că încă se înregistrează probleme în alimentarea cu energie electrică în 53 de localităţi, pentru remedierea acestor situaţii intervenind 112 echipe specializate, sprijinite de autorităţile locale.
Secretarul de stat a precizat că, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice, Ministerul Administraţiei şi Internelor acţionează cu aproximativ 4.000 de lucrători, în caz de nevoie numărul acestor putând fi suplimentat cu alţi 13.000.
UPDATE 17.30. Ieşirile din Bucureşti sunt blocate de numărul mare de autovehicule care se îndreaptă spre Moldova. Centrul INFOTRAGFIC precizează că numeroşi automobilişti vor să ajungă în judeţele afectate de ninsori.
UPDATE 17.00. Aglomeraţie la ieşirile din Capitală şi pe DN Centura .Bucureşti. Cele mai mari probleme sunt în zona Afumaţi, deoarece către Constanţa traficul greu se poate desfăşura doar pe ruta DN2 Afumaţi – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia – Constanţa.
UPDATE 16.30. Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I a decolat, cu puţin timp în urmă, din Bacău, îndreptându-se spre localitatea Drogu, (judeţul Brăila) pentru a prelua o persoană care avea nevoie de asistenţă medicală şi a o transporta la o unitate spitalicească.
Un alt elicopter va transporta două persoane, cu afecţiuni medicale, din localitatea Băleşti (judeţul vrancea) la o unitate medicală din Focsani. Un alt elicopter M.A.I. a decolat spre mai multe localităţi din judeţul Buzău pentru a preluat 6 persoane (3 – Heliade Rădulescu, 1 – Ziduri, 1 – Udaţi si 1 Oraţea) şi ai transporta în municipiul Buzău.

UPDATE 16.00. Noul premier desemnat, Mihai Ungureanu a anunţat că se va deplasa în zonele sinistrate. Potrivit estimărilor de până acum, în judeţele Vrancea şi Buzău zeci de mii de gospodării sunt izolate de nămeţi. Circa 60.000 de oameni au de suferit.
UPDATE 15.45. SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER 
În total, sunt închise 11 drumuri naţionale, la care se adaugă Autostrada A2 Bucureşti – Feteşti. Potrivit datelor primite de la dispeceratele judeţene de poliţie, circulaţia vehiculelor este întreruptă din cauza zăpezii pe următoarele artere rutiere:

– Autostrada A2 Bucureşti – Feteşti;

– DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

– DN2C Costeşti (BZ) – Slobozia;

– DN3 Călăraşi – Lehliu-Gară (CL);

– DN21A Ţăndărei (IL) – Bărăganu (BR); s-a degajat un sens;

– DN24D Cuca (GL) – Vârlez (GL);

– DN65A Roşiori de Vede (TR) – Turnu Măgurele (TR);

– DN23 Focşani – Brăila.

În judeţul Vrancea rămân închise următoarele drumuri naţionale secundare:

– DN2N Bogza – Dumbrăveni – Jitia;

– DN23A Gologanu – Ciorăşti;

– DN23B Măicăneşti – Ciorăşti;

– DN2R Jitia – Vintileasca.

DN2L Tişiţa – Satu Nou – Panciu a fost deszăpezit în cea mai mare parte. Mai sunt impuse, totuşi, unele restricţii, în vedera prevenirii blocajelor.

Precizăm, totodată, că sunt impuse restricţii de tonaj pe mai multe drumuri naţionale, astfel:

Restricţie pentru traficul greu, peste 3,5 tone:

-DN41 Chirnogi – Căscioarele;

-DN1D Urziceni (IL) – Albeşti-Paleologu (PH);

Restricţie pentru traficul greu, peste 7,5 tone:

-DN10 Buzău – Întorsura Buzăului (CV);

-DN2D Ojdula (CV) – Focşani;

-DN11A Podu Turcului (BC) – limită judeţ Vaslui;

-DN5B Ghimpaţi (GR) – Giurgiu;

-DN5C Giurgiu – Găujani (GR);

-DN3A Lehliu-Gară (CL) – Drajna (CL);

-DN31 Călăraşi – Olteniţa;

-DN4 Bucureşti – Olteniţa;

-DN3 Bucureşti – Lehliu-Gară (CL);
UPDATE 15.00. Jandarmi şi lucrători ai I.S.U. Prahova au se vor deplasa, în cursul zilei de astăzi în judeţul Buzău, pentru suplimentarea forţelor aflate în misiuni de intervenţie şi salvare a populaţiei din zonele afectate.
De asemenea, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus ca efective ale inspectoratelor judeţene de jandarmi şi, respectiv, pentru situaţii de urgenţă din judeţul Bacău să se deplaseze, în cel mai scurt timp, în judeţul Vrancea, pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale din această zonă.
La această oră, elicopterele din cadrul Unităţilor Speciale de Aviaţie din Bucureşti şi Iaşi acţionează, cu prioritate, pentru misiuni de salvare, în zonele afectate din judeţele Vrancea şi Buzău.

UPDATE 13.15.Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I a decolat din Bucureşti, îndreptându-se spre localitatea Ciorăşti, din judeţul Vrancea, de unde a preluat o femeie gravidă pentru a o transporta la un spital din Focşani. Ulterior, elicopterul s-a deplasat în localitatea Năneşti (judeţul Vrancea) pentru a prelua o pacientă cu probleme respiratorii şi a o transporta la un spital din Focşani.
Un alt aparat de zbor a plecat spre localităţile Bălăceanu, Ziduri, Brădeanu, Smeeni, Ghergheasa, Cochirleanca, (judeţul Buzău) pentru a prelua 11 persoane cu probleme de sănătate şi a le transporta la unităţi medicale din municipiul Buzău.

UPDATE 13.00. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus ca secretarul de stat, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor de poliţie Ioan Dascălu, precum şi adjuncţii inspectorilor generali ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române să se deplaseze, în regim de urgenţă, în judeţul Buzău, pentru a coordona, din teren, acţiunile de limitare a efectelor fenomenelor meteo nefavorabile din această zonă. Circa 23.000 de oameni sunt izolaţi  în această parte a ţării.
UPDATE 12.30 Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat că navigaţia cu bacul pe fluviul Dunărea, între România şi Bulgaria, prin P.T.F. Calafat–Vidin şi P.T.F. Bechet-Oreahovo este întreruptă din cauza blocurilor mari de gheaţă aflate în mişcare. Ca urmare a acestui fapt, până la reluarea traficului, poliţiştii de frontieră împreună cu autorităţile competente îndrumă participanţii la trafic către P.T.F. Giurgiu – jud. Giurgiu, respectiv P.T.F. Porţile de Fier II – jud. Mehedinţi.
De asemenea, şoferii autovehiculelor, care nu doresc să meargă către aceste puncte, sunt dirijaţi în parcările adiacente Punctelor de Trecere a Frontierei Calafat şi Bechet.
UPDATE 11.30. SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER
Circulaţia vehiculelor este întreruptă din cauza zăpezii pe următoarele artere rutiere:

Autostrada A2 Bucureşti – Feteşti;

– DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

– DN2C Costeşti (BZ) – Slobozia;

– DN3 Călăraşi – Lehliu-Gară (CL);

– DN1D Urziceni (IL) – Albeşti-Paleologu (PH);

– DN21A Ţăndărei (IL) – Bărăganu (BR);

– DN24D Cuca (GL) – Vârlez (GL);

– DN65A Roşiori de Vede (TR) – Turnu Măgurele (TR);

– DN23 Focşani – Brăila.

În judeţul Vrancea rămân închise următoarele drumuri naţionale secundare:

– DN2M Focşani – Odobeşti;

– DN2N Bogza – Dumbrăveni – Jitia;

– DN23A Gologanu – Ciorăşti;

– DN23B Măicăneşti – Ciorăşti;

– DN2R Jitia – Vintileasca;

– DN2L Tişiţa – Satu Nou – Panciu.

În total, sunt închise 14 drumuri naţionale, la care se adaugă Autostrada A2 Bucureşti – Feteşti.

Reamintim că în judeţul Ilfov, începând cu ora 8:25, traficul rutier DN Centura Bucureşti a fost închis între intersecţiile cu DN5 (Jilava) şi DN6 (Bragadiru), pe timpul deszăpezirii căii ferate paralele.

Pe DN65E Roşiori de Vede – Furculeşti, în judeţul Teleorman (drum naţional secundar) sunt porţiuni pe care se circulă pe un fir.

Sunt impuse restricţii de tonaj pe mai multe drumuri naţionale, astfel:

Restricţie pentru traficul greu, peste 3,5 tone:

-DN41 Chirnogi – Căscioarele;

Restricţie pentru traficul greu, peste 7,5 tone:

-DN10 Buzău – Întorsura Buzăului (CV);

-DN2D Ojdula (CV) – Focşani;

-DN11A Podu Turcului (BC) – limită judeţ Vaslui;

-DN5B Ghimpaţi (GR) – Giurgiu;

-DN5C Giurgiu – Găujani (GR);

-DN3A Lehliu-Gară (CL) – Drajna (CL);

-DN31 Călăraşi – Olteniţa;

-DN4 Bucureşti – Olteniţa;

-DN3 Bucureşti – Lehliu-Gară (CL);
UPDATE 10.40 Un număr de 20.511 elevi din judeţul Galaţi au rămas şi astăzi în vacanţă forţată, după ce 195 de şcoli au rămas închise din cauza frigului, a declarat pentru Agerpres şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Doruleţ Resmeriţă.

”Le-am trimis notă telefonică directorilor unităţilor de învăţământ cu probleme prin care le-am spus că, dacă vor să deschidă şcolile trebuie să asigure toate condiţiile. Întâi să vorbească cu profesorii navetişti şi să-i întrebe dacă pot ajunge la şcoală. Apoi să verifice microbuzul, dacă funcţionează şi poate transporta copiii, să vadă dacă în şcoală pot avea temperaturi optime şi să anunţe toţi copiii. Fără aceste condiţii n-ar fi indicat să se reînceapă cursurile”, a spus Resmeriţă.

Potrivit acestuia, au rămas închise şase licee cu 3.352 elevi, 81 şcoli cu 12.284 elevi şi 108 grădiniţe cu 4.875 preşcolari.
UPDATE 10.20 În judeţul Mehedinţi nu mai există niciun abonat debranşat de la sistemele de distribuire a energiei electrice, a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CEZ Distribuţie, Roxana Mărgineanu.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie au reuşit să remedieze şi avariile semnalate de echipamentele telecomandate pe LEA MT Strehaia-Albuleş şi care au lăsat parţial fără curent electric localităţile din zona Bîcleş, Podu Gros şi Smadoviţa.
UPDATE 10.10 Un singur drum naţional, între Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede (DN 65A) mai este parţial blocat în judeţul Teleorman.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Teleorman, Mădălina Comana, a declarat pentru Agerpres că, de asemenea, sunt în continuare blocate şase drumuri judeţene: DJ 612 Săceni – Ciolăneşti, DJ 601B Siliştea – Cosmeşti, DJ 703 Vârtoape – Ciolăneşti, DJ 504B Drăgăneşti de Vede – Sfinţeşti, DJ 504 Alexandria – Cernetu şi DJ 506 Gălăteni – Talpa- Scurtu Mare.

Şi numărul localităţilor fără energie electrică s-a redus la doar două – Băbăiţa şi Merişani, echipele de energeticieni acţionând pentru înlăturarea urmărilor avariilor la patru linii de medie tensiune şi 19 posturi de transformare.Cursurile sunt suspendate în zece şcoli generale din judeţul din sudul ţării, a mai precizat sursa citată.
UPDATE 9.45. La această oră sunt închise 14 drumuri naţionale, la care se adaugă Autostrada A2 Bucureşti – Feteşti.
Circulaţia vehiculelor este întreruptă din cauza zăpezii pe următoarele artere rutiere:

– Autostrada A2 Bucureşti – Feteşti;

– DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

– DN2C Costeşti (BZ) – Slobozia;

– DN3 Călăraşi – Lehliu-Gară (CL);

– DN1D Urziceni (IL) – Albeşti-Paleologu (PH);

– DN21A Ţăndărei (IL) – Bărăganu (BR);

– DN24D Cuca (GL) – Vârlez (GL);

– DN65A Roşiori de Vede (TR) – Turnu Măgurele (TR);

– DN23 Focşani – Brăila.

În judeţul Vrancea rămân închise următoarele drumuri naţionale secundare:

– DN2M Focşani – Odobeşti;

– DN2N Bogza – Dumbrăveni – Jitia;

– DN23A Gologanu – Ciorăşti;

– DN23B Măicăneşti – Ciorăşti;

– DN2R Jitia – Vintileasca;

– DN2L Tişiţa – Satu Nou – Panciu.

Reamintim că în judeţul Ilfov, începând cu ora 8:25, traficul rutier DN Centura Bucureşti a fost închis între intersecţiile cu DN5 (Jilava) şi DN6 (Bragadiru), pe timpul deszăpezirii căii ferate paralele.

Totodată, sunt impuse restricţii de tonaj pe mai multe drumuri naţionale.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

UPDATE 9.10 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Ilfov, începând cu ora 8:25, traficul rutier DN Centura Bucureşti se va închide între intersecţiile cu DN5 şi DN6, pe timpul deszăpezirii căii ferate paralele.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit datelor primite de la dispeceratele judeţene de poliţie,la ora 7.30, circulaţia vehiculelor era întreruptă, din cauza poleiului, zăpezii şi a viscolului, pe mai multe artere rutiere.
SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER LA ORA 7:30
Drumuri închise

Autostrada A2 – segmentul Bucureşti – Feteşti;

judeţul Brăila – DN22 Brăila – Grădiştea;

DN23 Brăila – Olăneasca;

– judeţul Buzău
– DN2C Costeşti – Padina;

DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

– judeţul Călăraşi – DN3 Călăraşi – Lehliu-Gară;

– judeţul Galaţi – DN24D Cuca – Vârlezi;

– judeţul Ialomiţa – DN1D Urziceni – Albeşti-Paleologu;

DN2C Tovărăşia – Slobozia;

DN21A Tăndărei – Bărăganu;

– judeţul Prahova – DN1D Albeşti Paleologu – Urziceni;

– judeţul Teleorman – DN65A Roşiori de Vede – Turnu Măgurele;

DN65E Roşiori de Vede – Furculeşti.

– judeţul Vrancea – DN2M Focşani – Odobeşti;

DN2N Bogza – Dumbrăveni – Jitia;

DN23A Gologanu – Ciorăşti;

DN23B Măicăneşti – Ciorăşti;

DN2R Jitia – Vintileasca;

DN23 Focşani – limita jud. Brăila;

DN2L Tişiţa – Satu Nou – Panciu

În total, sunt 20 tronsoane cu traficul rutier întrerupt, pe 16 drumuri naţionale, la care se adaugă Autostrada A2 Bucureşti – Feteşti.

Drumurile naţionale pe care există mai multe segmente cu circulaţia auto întreruptă sunt următoarele:

• DN22 – în judeţele Brăila şi Buzău;

• DN23 – în judeţele Brăila şi Vrancea;

• DN2C – în judeţele Buzău şi Ialomiţa;

• DN1D
– în judeţele Ialomiţa şi Prahova.