Evenimentul Zilei > International > Virusologul-șef al Germaniei lansează nucleara! Iată când poate fi combătut cu success SARS-CoV-2!
Virusologul-șef al Germaniei lansează nucleara! Iată când poate fi combătut cu success SARS-CoV-2!

Virusologul-șef al Germaniei lansează nucleara! Iată când poate fi combătut cu success SARS-CoV-2!

De ce Covid-19 ucide cu mult mai mulți italieni sau spanioli decât germani? Virusologul șef al Germaniei are o explicație cât se poate de rațională.

Totul depinde de numărul mare de teste facute în  Germania și de faptul că medicii au și posibilitatea și dotările necesare de a interveni la timp! Iată ce scrie site-ul spaniol ABC:

“La sfârșitul anului 2019, când au apărut primele date despre o nouă boală virală, profesorul Christian Drosten, directorul Institutului de Virusologie din spitalul Charité din Berlin, suspecta deja  că ar putea fi un coronavirus și a solicitat activarea protocoalelor.

La vremea respectivă, Drosten, 48 de ani, era un renumit virusolog printre colegii săi la nivel internațional, dar necunoscut în afara acestor cercuri. În prezent, el este unul dintre cei mai influenți oameni din Germania. Atât guvernul federal, cât și Bundesländer îi urmează instrucțiunile.

Zilnic, el se deplasează cu bicicleta de la institutul său la cancelarie și la studiourile de televiziune. Drosten face predicții tulburătoare, dar mesajele sale nu sunt niciodată alarmiste.

El îi avertizează pe germani că virusul va continua să se răspândească în toată țara în timpul verii, dar că situația va continua să fie controlată dacă normele de distanţare socială vor fi menținute și se va duce o viață „cât se poate de normală”.

Aceasta include ieșirea pe stradă în fiecare zi pentru a face o plimbare, a face sport și a se încerca menținerea unei activităţi sociale cu întâlniri la doi metri distanță unul de celălalt. De asemenea, el a recomandat revenirea la activitate în Bundesliga (liga naţională de fotbal – n.tr.), dar fără public până anul viitor.

Teza sa este că doar cei care au avut contact cu cineva care s-a testat pozitiv sau cu o sursă de contagiere ar trebui să mențină o carantină strictă de două săptămâni.

Și cancelarul Angela Merkel s-a supus acestei perioade de carantină atunci când a fost cazul. Ea s-a închis în locuinţa sa două săptămâni, timp în care a respectat instrucțiunile guvernului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE