VIP-uri "abonate" la droguri în cluburile de lux ale Capitalei

VIP-uri "abonate" la droguri în cluburile de lux ale Capitalei

Actorul de stand-up comedy Cosmin Natanticu a fost interceptat de procurorii DIICOT în dosarul lui Leontin Niţu, regele dealerilor de stupefiante. El recunoaşte că a consumat doar etnobotanice, dar s-a lăsat.

Tineri de bani gata, oameni de afaceri, fotomodele, foşti sportivi sau actori au fost în aturajul traficantului de cocaină Leontin Niţu, zis "Vulpe". Procurorii DIICOT spun că acesta era cel care controla traficul de cocaină şi extasy în cluburile de fiţe din Bucureşti. Unul dintre amicii acestuia este şi actorul de stand-up comedy Cosmin Natanticu. Actorul a dat o declaraţie de martor, în aprilie 2012, la DIICOT, despre o discuţie telefonică pe care a avut-o cu "Vulpe" şi în care stabileau o întâlnire. Acesta a explicat că l-a cunoscut pe traficant prin intermediul unui fotomodel, Ioana. Leontin Niţu vindea haine aduse din Olanda, se arată în ancheta procurorilor. "Cu ocazia uneia dintre vizitele pe care i-am făcut-o lui Leontin şi Ioanei în perioada în care aceştia locuiau împreună, am întâlnit în apartamentul lor mai mulţi bărbaţi care fumau ceva ce diferea ca miros faţă de ţigările clasice de tutun," a povestit actorul. Cosmin Natanticu a mai spus că a fumat doar după ce traficantul i-a zis că sunt substanţe legale: "Ştiu doar că frecventa cluburile de noapte din Bucureşti, unde cunosc că se consumă şi droguri, dar nu am fost la nicio petrecere împreună. Eu am consumat ocazional produse numite «etnobotanice», dar am renunţat în urmă cu două săptămâni". Droguri pentru fiecare stare de spirit

Contactat de EVZ, actorul a confirmat că a fost audiat de procurorii DIICOT, dar că nu are nicio legătură cu traficantul de droguri: "Era prietenul, unei prietene, atât. Nu am nicio legătură cu el, nu ştiam cu ce se ocupă". După mai multe luni de monitorizare, "Vulpe" a fost prins şi reţinut în martie, când i-a vândut stupefiante unui colaborator infiltrat în rândul tinerilor. Traficantul avea asupra lui trei tipuri de droguri şi a explicat candid cum se consumau acestea: "În cazul în care ieşeam în club, consumam unu-două grame pe seară, dar întreaga cantitate ce a fost găsită la mine (n.r nouă grame), puteam să o consum într-o singură seară dacă foloseam o pipă. Canabisul îl foloseam pentru a adormi, după ce consumam cocaină, iar pastilele de exstasy erau pentru când ieşeam în club".

"Sunt foarte ascultate sârmele astea"

O altă tânără din cercul lui "Vulpe", care lucra ca organizator de evenimente, a dat detalii despre petrecerile la care se consumau droguri, dar se făceau şi afaceri: "Întrucât «Vulpe» avea foarte multe cunoştinţe în rândul oamenilor de afaceri, iar prin intermediul lui am contactat promotori de evenimente, furnizori de servicii, pentru un proiect legat de amplasarea unei plaje la Năvodari". De altfel, procurorii DIICOT au constatat că tranzacţiile de cocaină se făceau "într-un anturaj restrâns, format din tineri cu posibilităţi financiare foarte bune, mediu greu penetrabil". Într-o discuţie cu fostul boxer olimpic Daniel Dăncuţă, atunci când sportivul a fost eliberat din arest, "Vulpe" l-a avertizat că discuţiile pe telefon nu sunt sigure: "Sunt foarte ascultate sârmele astea." 17 februarie 2012, ora 14.04 Deşi actorul spune că nu are nicio legătură cu "Vulpe", din convorbirile telefonice depuse la dosar reiese că cei doi îşi vorbeau amical. Cosmin Natanticu: Salut, Leo. Cosmin sunt. Leontin Niţu: O, salut! Salut, Cosmine! C.N.: Ce faci, domnule? L.N.: Uite, eram pe la un magazin de haine. Ne uităm şi noi. C.N.: Am înţeles. L.N.: Pe urmă ajung acasă. C.N.: În cât timp? L.N.: Te sun. C.N.: Ştii de ce? Că eu aş fi vrut să plec la Brăila şi voiam să trec pe la tine, ştii? L.N.: Eu ajung...Într-o oră sunt acasă cel târziu. C.N.: Atuncea te sun eu când... Citiți și:

  • „Vulpe”, dealerul de droguri al cluburilor de lux din București
  • Chefuri de lux cu marijuana

Ne puteți urmări și pe Google News