Viorel Moldovan: "Steaua s-o pună la respect pe Liverpool"

Viorel Moldovan: "Steaua s-o pună la respect pe Liverpool"

Fost fotbalist în Anglia, la Coventry, Viorel Moldovan ştie cum poate fi "subjugată" mâine gruparea "cormoranilor" în Europa.

Viorel Moldovan s-a întâlnit cu Steaua la una dintre ultimele partide pe care le-a trăit ca antrenor al echipei de fotbal Sportul Studenţesc şi cunoaşte potenţialul fotbaliştilor lui Marius Lăcătuş, despre care a vorbit ieri, înainte de marele meci cu Liverpool, din grupele Ligii Europa. Partida de mâine-seară (ora 20.00, în direct la Pro TV) este decisivă pentru "roş-albaştri", care nu trebuie să piardă în Ghencea, pentru a spera la unul dintre primele două locuri ale Grupei K.

Ca fost fotbalist dinamovist, Moldovan a fost mereu impresionat de atmosfera existentă în Ghencea - unde, la un moment dat, n-a mai vrut să joace cu echipa naţională -, şi apreciază spiritul de luptă arătat întotdeauna de "militari" în Europa.

EVZ: Ce şanse are Steaua să scoată un rezultat mare cu Liverpool? Viorel Moldovan: Steaua trebuie să intre decisă pe teren. Să pună probleme, să vină peste adversar. Dacă nu-şi impune jocul, va fi greu de crezut că poate învinge. Steaua are o echipă tehnică, cu jucători valoroşi. S-o pună la respect pe Liverpool! Chiar dacă este Liverpool, trebuie ţinută în frâu!

Crezi că Liverpool va veni relaxată la Bucureşti, astfel încât Steaua să conducă liniştită jocul? Nici situaţia lor în grupă nu este clară. Cei de la Liverpool sunt profesionişti. N-o lasă mai moale fiindcă vrem noi sau că nu-i interesează. Liverpool are fluctuaţii de formă. Azi câştigă, mâine pierde, nu are constanţă în joc şi în rezultate. Plus că vor lipsi Gerrard şi Carragher. E loc ca Steaua să câştige. Are potenţial. Nu m-ar deranja s-o văd bătută pe Liverpool.

"Jucătorii să alerge până fac spume la gură!"

Care e atuul Stelei? Este echipa care a jucat mereu bine în Europa. A făcut deja cinci puncte într-o grupă grea, cu Napoli, Utrecht şi Liverpool. Pe mine, Steaua m-a impresionat mereu. Are calitate, dinamică, agresivitate. În Ghencea există presiunea publicului şi e greu să ieşi învingător de-acolo, dacă eşti adversarul Stelei. Echipa are potenţial să câştige, mai ales cu stadionul plin.

Ce jucător al Stelei poate da lovitura decisivă adversarului? Steaua are jucători de contre: Surdu, Stancu, Szekely... Dar, fără muncă, fără să alergi mult, nu vei reuşi nimic, oricât de mult talent ai avea. Dacă nu eşti motivat, nu pui pasiune, dacă nu stai bine în ghete, nu poţi emite pretenţii. Nu poţi juca static. Eu sunt adeptul pregătirii fizice spartane, nu al fotbaliştilor care joacă în vârful degetelor. Dacă nu ai vână, dacă nu faci spume la gură alergând, nu scoţi nimic. Asta îi trebuie Stelei.

Ne puteți urmări și pe Google News