Violatorul fetei din Horleşti, ajuns în arest

Violatorul fetei din Horleşti, ajuns în arest

Iulian Constantin, violatorul unei fetiţe în vârstă de 10 ani din localitatea ieşeană Horleşti, a ajuns după gratii la zece luni după comiterea faptei.

Procurorii au cerut iniţial judecarea tânărului de 17 ani în stare de libertate, iar familia fetiţei a decis că este mai bine pentru siguranţa acesteia să fie internată în Centrul de plasament Bogdăneşti. Imediat după acesta tânărul s-a refugiat la nişte cunoştinţe din judeţul Ilfov şi a refuzat să vină la audieri la Tribunalul Iaşi, motiv pentru care procesul a bătut pasul pe loc de câteva luni.

Citată din centrul de plasament Singurii care s-au înfăţişat în faţa Tribunalul Iaşi au fost părinţii fetei care au privit cu mâhnire cum tânărul, rudele acestuia şi martorii din proces refuză să dea curs citaţiilor judecătorilor. Sigurul audiat până acum a fost tatăl fetiţei, Petru Bejan. Pe 21 iulie 2008, cu 9 zile înainte de a împlini 10 ani, Iuliana Bejan a fost scăpată din mâinile agresorului chiar de tatăl ei, care i-a auzit ţipetele şi l-a pus pe fugă pe băiat. Spre surprinderea lui, cel care a fost la un pas de a-i batjocori fata era chiar tânărul pe care el îl crescuse pe lângă casa lui, un băiat care provine dintr-o familie săracă, cu şase copii.

Petru Bejan le-a povestit judecătorilor tot chinul prin care a trecut singurul copil pe care îl are, lumina ochilor lui. Iuliana Bejan este internată şi acum în centrul de plasament şi o vede doar o dată pe săptămână, duminica. Fetiţa a obţinut cu greu învoire pentru a ajunge la instanţă, iar judecătorii au fost nevoiţi să o citeze în centrul de plasament, pentru ca directorul să încuviinţeze deplasarea ei la Iaşi, să participa la proces.

Ne puteți urmări și pe Google News

Violatorul fugar a fost găsit în Bragadiru Pe 10 iunie poliţiştii l-au identificat pe urmăritul naţional Iulian Constantin în comuna Bragadiru, judeţul Ilfov. În data de 21 aprilie judecătorii, ieşeni au emis pe numele lui un mandat de arestare pentru neprezentarea la audieri. Ieri, măsura arestării a fost reconfirmată pentru o perioadă de 20 de zile. Violatorul va ajunge pentru prima dată în sala de judecată pe 16 iunie, când va da ochii după atâta timp cu părinţii victimei sale.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul urmăriri, s-au deplasat în comuna Bragadiru din Ilfov şi, în urma investigaţiilor, l-au depistat în jurul orei 19.00 pe I.C., cu domiciliul în comuna Horleşti, judeţul Iaşi, care deţinea mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tentativă de viol întrucât s-a sustras de la cercetarea judecătorească”, a precizat subcomisar Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

„I-am cerut puţin, 10.000 lei, nu de bani este vorba, vrem să fie închis” Vestea arestării agresorului copilei lor i-a îmbucurat pe părinţii Iulianei care, până acum, au privit neputincioşi cum tânărul refuza să vină la instanţă. „Nu a venit niciodată la proces, mă bucur că a fost arestat. Părinţii lui au venit la noi să ne propună să ne împăcăm, să ne dea bani, însă o singură fată aveam, nu concepem aşa ceva. El trebuie să plătească cu închisoarea pentru ce a făcut, ar trebui să-i dea măcar 7 ani de zile pedeapsă. I-am cerut puţin, 10.000 lei daune morale. Fetiţa şi acum se trezeşte din somn ţipând, se scapă pe ea de frică. Ăştia ca el nu sunt de iertat, poate şi el o să aibă la rândul lui copii, să-i fie închisoare învăţătură de minte şi să-i educe pe copii lui să nu facă ce a făcut el”, consideră Petru Bejan, tatăl Iulianei.

„Nu o să îl iert, îl visez noaptea” Iuliana Bejan are acum 11 ani şi e în clasa a-IV-a. La vârsta ei ar trebui să aibă vise frumoase şi să aibă încredere în oameni. S-a văzut însă răpită de la joacă, aruncată într-un centru de plasament şi nevoită să stea cu orele pe holurile Tribunalului. În timp ce vorbeşte priveşte cu coada spre uşile masive de lemn întredeschise, ca să vadă când intră judecătorul în sală. Privirea ei şi-a pierut puritatea şi prin zâmbet încearcă să ascundă durerea.

„Cred că o să rămân în centru până în clasa a – VIII –a însă dacă va fi să ies vreau să merg la bunica mea la Sprânceana, acolo e bine. Nu o să îl iert, îl visez noaptea…De trei ori m-a urmărit, avea ce avea cu mine. El a fost la capre o lună de zile, a stat şi la noi o vreme, fugeam mereu de el. Spunea să nu zic la nimeni nimic că mă spânzură. Nu am avut curaj să-i spun ceva lu’ mama sau lu’ tata. Nici la centru nu e aşa bine, băieţii mi-au băgat cărăbuşi în sân”, poveşte fetiţa.

Vrea să se facă doctoriţă

Are reţineri faţă de oamenii care par că o iscodesc, însă părinţii stăruiesc pe lângă ea să nu-i fie frică, să spună ceea ce s-a întâmplat. Iuliana este un copil sfios, dar se lipeşte repede de cei care au răbdare ca ea să le permită să intre în sufletul său.

A fost un copil firav, bolnăvicios încă de la naştere, tatăl ei a donat sânge pentru ea încă din prima ei zi de viaţă. A stat prin spitale o vreme şi a prins drag de medici, de asistente. „Vreau să mă fac doctoriţă, să fac injecţii”, spune Iuliana.

CITIŢI ŞI:

Şi-au dat fata în plasament ca s-o scape de violator