Evenimentul Zilei > International > Vine DEZASTRUL! Peste 70.000 de persoane au fost EVACUATE
Vine DEZASTRUL! Peste 70.000 de persoane au fost EVACUATE

Vine DEZASTRUL! Peste 70.000 de persoane au fost EVACUATE

Peste 700.000 de persoane din statul Filipine au fost evacuate preventiv din cauza Taifunului Melor, care s-a intensificat rapid în weekend pe măsură ce a avansat spre insula estică Samar, relatează CNN.

Luni, furtuna s-a diminuat însă, vântul reducându-şi viteza de la 215 kilometri pe oră la 165 kilometri pe oră, potrivit Centrului militar americano-filipinez de avertizare privind taifunul.

Este de aşteptat ca taifunul să continue să se diminueze, ajungând la nivelul de furtună tropicală în următoarele 24 de ore, potrivit Centrului.

Agenţia naţională filipineză pentru atenuarea efectelor dezastrelor a anunţat că aproximativ 725.000 de persoane au fost evacuate preventiv, majoritatea fiind din Insula Luzon. Potrivit acesteia, patruzeci de zboruri interne au fost anulate, aproximativ 8.000 de pasageri au fost blocaţi în port, scrie Mediafax.

Taifunul Haiyan se numără printre cele mai puternice furtuni care au lovit ţara ultimii ani, provocând alunecări de teren şi moartea sau dispariţia a peste 7.000 de persoane în noiembrie 2013.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.