Vin fără chin

Vin fără chin

Un britanic a inventat un dispozitiv care transformă poşirca în vin vechi, de foarte bună calitate, relatează cotidianul "The Daily Mail".

Inventatorul Casey Jones, în vârstă de 53 de ani, susţine că „Ultrasonic Wine Ager“ poate scoate un vin bun dintr-o sticlă de vin ieftin şi prost în doar o jumătate de oră, graţie unei tehnologii pe bază de ultrasunete. Aceasta permite dispozitivului, care arată ca o frapieră şi al cărui preţ este de aproximativ 350 de lire (aproape 450 de euro), să recreeze efectul de „învechire“ prin ciocnirea moleculelor de alcool din sticlă.

„Funcţionează în cazul oricărei băuturi care are un gust mai bun dacă este învechită“, susţine Casey Jones. „Aspectul şi buchetul băuturii sunt îmbunătăţite datorită schimbă rilor chimice, alcoolul este absorbit mai uşor de rinichi şi, prin urmare, mahmureala este realmente eliminată“, susţine Casey Jones. El a testat „Ultrasonic Wine Ager“ chiar şi pe sucul de portocale, iar rezultatele l-au satisfăcut pe deplin.

Un producător din Marea Britanie, Andre Jones, a fost plăcut surprins de proprietăţile frapierei cu ultrasunete. „Am fost uimit. Presupun că poţi cumpăra o sticlă de vin bun de doi sau trei ani şi să-l învecheşti astfel încât să semene la gust cu unul de 20 de ani“, spune Andre Jones. Din podgoria familiei sale, el produce în fiecare an aproximativ 40.000 de sticle de vin. Casey Jones este foarte mândru de invenţia lui. „Văd mii de invenţii în fiecare an şi printre acestea sunt multe trăsnite, dar în fiecare tonă de cărbune există câte un diamant“, cochide acesta, convins că va da lovitura după ce va găsi o companie care să producă şi să distribuie dispozitivul pentru învechirea vinului de proastă calitate.

Ne puteți urmări și pe Google News