Vila Mioarei Roman, sechestrată pentru chirii restante de jumătate de milion de euro

Vila Mioarei Roman, sechestrată pentru chirii restante de jumătate de milion de euro

Casa de la Sinaia despre care soţia fostului premier susţine că nu-i aparţine în totalitate a fost pusă sub sechestru pentru neplata chiriei către RAAPPS.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis recursul Regiei Autonome Administraţia Patriomoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi au legalizat sechestrul pe vila de la Sinaia a Mioarei Roman. Cei trei membri ai familiei Roman - Mioara, Catinca şi Petre - trebuie să plătească la RAAPPS chirii restante de aproape 500.000 de euro: 226.442 de euro şi alţi 1.303.895 de lei (aproximativ 300.000 de euro) reprezentând penalităţi şi dobânzi. Familia nu şi-a mai plătit datoriile din martie 2008, din momentul în care chiria a fost mărită, potrivit unei ordonanţe de urgenţă. Petre Roman trebuie să achite partea sa restantă, până la momentul în care a divorţat şi a părăsit locuinţa.

Chiriaşi fără drept RAAPPS a dat familia Roman în judecată în martie 2009 şi a cerut plata chiriei restante şi evacuarea din imobil, pe motiv că nu mai au dreptul de a locui într-o casă de protocol. Mioara şi Catinca Roman locuiesc din 1990 într-o vilă de 219 metri pătraţi, situată pe malul lacului Herăstrău. La data respectivă, chiria pentru întreaga proprietate a fost stabilită la 37 de dolari. Ulterior, acesta s-a majorat, însă nu substanţial, astfel încât familia Roman a plătit între 2000 şi 2008, aproximativ 85 de dolari pe lună. Din 2008, chiriile pentru casele de protocol au fost simţitor majorate, astfel că familia fostului premier ar fi trebuit să plătească 6.000 de euro pe lună, moment în care plata a fost refuzată. Despre vila de Sinaia, fosta soţie a lui Petre Roman a declarat că nu-i aparţine în totalitate, fiind deţinută în co-proprietate cu fraţii ei şi că nu este finalizată. CITIŢI ŞI:

  • Mioara Roman a scăpat de evacuare

Ne puteți urmări și pe Google News