Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban cere puteri speciale. „Vrem să redeschidem economia”
Viktor Orban cere puteri speciale. „Vrem să redeschidem economia”

Viktor Orban cere puteri speciale. „Vrem să redeschidem economia”

Viktor Orban, premierul Ungariei, a cerut luni parlamentului să ofere puteri extinse guvernului pentru a lupta eficient împotriva pandemiei COVID-19. El a mai adăugat că doar succesul campaniei de vaccinare, care avansează, va putea permite guvernului să relaxeze măsurile în vigoare.

Viktor Orban, premierul maghiar, a cerut luni parlamentului puteri speciale pentru guvern pentru gestionarea pandemiei COVID-19

Premierul maghiar Viktor Orban a cerut luni parlamentului să extindă puterile speciale ale guvernului pentru a gestiona pandemia de COVID-19, adăugând că doar vaccinările îi vor putea permite executivului să relaxeze restricţiile introduse în toamna anului trecut.

”Vrem mai mult decât doar să întoarcem semnul ‘Închis’ de pe uşa noastră. Vrem să redeschidem economia şi întreaga viaţă civilă”, a declarat Viktor Orban în faţa aleşilor maghiari.

Ungaria agrează și are în uz atât vaccinurile occidentale, cât și cele din Rusia și China

Viktor Orban este criticat în privința unor alegeri considerate controversate privind vaccinurile. Însă, șeful executivului de la Budapesta a argumentat că Ungaria are nevoie de vaccinuri mai rapid decât sunt ele disponibile în Uniunea Europeană. A apreciat astfel ca necesare importuri de vaccin din Rusia şi China, ca şi cele din Occident. Un număr de 336.297 persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar 129.339 au primit şi doza de rapel.

De asemenea, Viktor Orban este criticat de o parte a presei private din Ungaria pentru mi multe acțiuni considerate deviante de la statul de drept. Critici notabile s-au strecurat în ultimii ani și în presa europeană. Recent jurnaliștilor li s-a interzis prin lege să filmeze pe proprietățile private. Suplimentar o parte a oamenilor politici europeni sunt îngrijorați în privința traseului pe care îl urmează Ungaria sub aspect politic, diplomatic și economic.

Coronavirus Ungaria. Restricțiile introduse în Ungaria în toamna lui 2020 au fost prelungite până la 1 Martie 2021

Restricţiile introduse în Ungaria în toamna lui 2020 pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au fost prelungite până la 1 martie.

Până la începutul acestei săptămâni, numărul persoanelor decedate în Ungaria din cauza noului coronavirus a ajuns la 13.752, dintre care 46 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor cu COVID-19 este în prezent de 388.799, dintre care 72.340 numai în capitala Budapesta.

În spitalele ungare sunt internaţi 3.883 de pacienţi cu COVID-19. În carantină oficială la domiciliu se află 20.718 de oameni, iar până acum au fost efectuate 3.388.457 de teste Real Time PCR.

Coronavirus Ungaria.