Viktor Orban a început să ameninţe Europa: Aşteaptă o cotitură în Statele Unite

Viktor Orban a început să ameninţe Europa: Aşteaptă o cotitură în Statele Unite Viktor Orban. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Potrivit premierului ungar, la alegerile prezidenţiale din 2024 va câştiga candidatul republican şi atunci Europa ar putea să rămână singură cu războiul ruso-ucrainean.

Europa ar trebui să fie pregătită pentru faptul că, dacă se va produce o cotitură politică în Statele Unite, va rămâne singură cu conflictul din Ucraina, a declarat premierul ungar, Viktor Orbán, în discursul său politic cuprinzător susţinut miercuri, la Zurich, la sărbătoarea jubiliară a săptămânalului conservator elvețian Weltwoche.

Oficialul ungar a spus, dacă republicanii mai sceptici vor veni la putere, este posibil ca Europa să fie nevoită să facă față singură unui conflict geopolitic uriaș, să găsească o soluție politică la un caz "aproape imposibil" și să suporte costurile. Între timp, Europa devine din ce în ce mai săracă, nu are bani pentru o criză atât de mare, scrie nepszava.hu.

Viktor Orban spune că Ucraina nu poate câștiga războiul

Viktor Orbán vorbește de luni de zile despre războiul ruso-ucrainean după gusturile rusești, iar concluzia sa este întotdeauna că Ucraina oricum nu poate câștiga războiul și poate supraviețui doar cu sprijinul Occidentului. Premierul a numit deja Ucraina drept un pământ al nimănui și o țară inexistentă din punct de vedere financiar, însă după tumultul inițial, conducerea de la Kiev doar râde de premierul ungar.

Ne puteți urmări și pe Google News
Viktor Orbán, Vladimir Putin

Viktor Orbán, Vladimir Putin / Sursa foto: Twitter (devenită platforma X)

Viktor Orbán a vorbit și despre hit-ul său veşnic din 2015, respectiv despre migrație. În opinia sa, poziţia Ungariei a fost mereu aceea că riscul migrației ilegale este prea mare și trebuie luate măsuri împotriva acesteia.

Premierul a amintit că de la izbucnirea crizei din 2015, Ungaria a respins argumentul occidental potrivit căruia migraţia ajută la atenuarea problemelor privind forţa de muncă și duce la o societate mai liberală. Ungaria a susţinut tot timpul că riscul este prea mare, ba mai mult, admiterea migranților va crea societăți paralele în Europa.

Viktor Orbán a subliniat că Ungaria trebuie să protejeze întreaga zonă Schengen de migrația ilegală, însă pentru această apărare încă nu a primit niciun sprijin din partea UE. Premierul a spus că sprijină doar migrația legală strict reglementată. (Rador)