Salvatorii din orașul Erie, Pennsylvania, au intrat în alertă noaptea trecută după ce un incendiu de mari proporții a izbucnit la o casă din oraș. Pompierii au intervenit cu tot personalul, dar, din păcate, bilanțul victimelor a fost unul tragic: cinci morți, toți copii.

Imobilul respectiv funcționa ca o creșă non-stop, iar în interiorul lui erau prezente opt persoane. Proprietara, dar și doi adolescenți care dormeau la etaj au reușit să scape, însă pentru cinci dintre locatari destinul a fost tragic.

Patru dintre copiii morți în incendiu erau ai unei femei care muncea în tura de noapte, în timp ce a cincea victimă era chiar copilul proprietarei.

Pompierii au intervenit rapid, dar prea târziu, pentru că focul s-a răspândit cu repeziciune. Conform celor declarate de autorități, casa era dotată cu un singur detector de fum, care era plasat în pod. „Dacă această structură ar fi avut numărul necesar de detectoare de fum ar fi putut fi salvați cei mai mulți dintre ei, dacă nu chiar toți”, a explicat Guy Santone, șeful departamentului de pompieri din Erie.