Evenimentul Zilei > Actualitate > Videanu vrea să fie „un ministru al patronilor”
Videanu vrea să fie „un ministru al patronilor”

Videanu vrea să fie „un ministru al patronilor”

Reprezentanţii patronatelor îşi vor putea exprima părerea cu privire la politicile pe care le va aplica Guvernul, în cadrul unui consiliu consultativ ce va funcţiona pe lângă Ministerul Economiei, a anunţat Adriean Videanu.

Ministrul spune că doreşte să fie „ministrul patronilor”, întrucât aceştia îşi asumă riscuri, iar acţiunile lor au rezultate pozitive. De aceea, săptămâna aceasta a  fost luată decizia de înfiinţare a unui consiliu consultativ format din reprezentanţi ai structurilor patronale, în cadrul Ministerul Economiei.

Un prim semn al ieşirii din recesiune îl reprezintă, în opinia lui Videanu, creşterea constantă a consumului de energie electrică. Evoluţia pozitivă a industriei se datorează în principal politicilor aplicate de Guvernul Boc.

„Din punctul meu de vedere, parţial lucrurile au fost rezolvate. Nimeni în lume nu s-a încumetat să pună diagnosticul crizei şi să încerce să găsească o soluţie. Guvernul a reuşit, într-un an turbat, să realizeze 100% angajamentele faţă de FMI. Comenzile noi în industrie au crescut cu circa 17%. Industria este motorul creşterii economice în viitor”, a declarat Videanu, într-o alocuţiune adresată reprezentanţilor Asociaţiei Patronale a Investitorilor Italieni din România, transmite Mediafax.

Investitorii, aşteptaţi la Bucureşti

Videanu spune că economia va creşte uşor în trimestrul al doilea, astfel că agenţiile de rating ar putea recomanda din nou România ca pe una dintre cele mai sigure state pentru investitorii străini, după ce agenţiile de rating, cu excepţia Moody’s, au încadrat ţara noastră în categoria „junk” (gunoi, n.r.).

Ministrul Economiei a arătat că unul dintre semnalele care anticipează creşterea economică este succesul emisiunii de eurobonduri, prin care statul atrage un miliard de euro de pe piaţa financiară.

Lege pentru energie

Conform normelor europene, România trebuie să producă mai multă energie din resurse regenerabile. Pentru aceasta, Legea 220 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile va fi adoptată prin Ordonanţă de urgenţă, a promis Videanu.
„Promit că voi avea o discuţie cu premierul Boc să trecem Legea 220 prin OUG, pentru că Parlament durează trei-patru luni”, a precizat Adriean Videanu.

Astăzi, o delegaţie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) se va deplasa la Bruxelles, pentru a discuta cu oficialii europeni această lege, potrivit preşedintelui ANRE, Petru Lificiu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: