Evenimentul Zilei > Actualitate > Videanu: „Salariile bugetarilor vor creşte în 2011”
Videanu: „Salariile bugetarilor vor creşte în 2011”

Videanu: „Salariile bugetarilor vor creşte în 2011”

Ministrul Economiei Adriean Videanu dă asigurări că salariile bugetarilor vor reveni în 2011 la acelaşi nivel consemnat înainte de reducerea acestora cu 25%, de la 1 iulie.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, apreciază că estimările Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), conform cărora economia României va scădea cu 3%, sunt pesimiste şi apreciază progresele făcute de România în ultimele luni. Oficialul s-a ferit să facă aprecieri, spunând că rezultatele evaluării vor fi făcute publice mâine. Însă, surse care au luat parte la discuţiile cu FMI susţin că Jeffrey Franks a declarat că PIB-ul se va diminua şi anul acesta, cu cel mult 3%.

Ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu spune că economia se va contracta cu cel mult 1,9% anul acesta.

Dacă previziunile privind mersul economiei în 2010 sunt negative, pentru 2011 atât FMI, cât şi guvernanţii şi BNR estimează o creştere uşoară. În luna mai, Franks declara că economia României va înregistra un avans de 3,6% anul viitor.

Produsul intern brut ar putea creşte uşor în 2011, dacă Guvernul va reuşi să restructureze aparatul bugetar şi să diminueze cheltuielile publice anul acesta, spune Adrian Vasilescu. Consilierul guvernatorului BNR consideră că avansul economiei se va face simţit de abia spre sfârşitul anului viitor.

În acest context, bugetarii vor avea de aşteptat până când salariile lor vor ajunge din nou la nivelul consemnat înainte de aplicarea măsurilor de austeritate. După tăierea fondului de salarii din aparatul de stat cu 25% din luna iulie, atât primul ministru, cât şi membrii cabinetului au dat asigurări că, de îndată ce situaţia economic o va permite, salariile bugetarilor vor creşte din nou.

"În 2011 se vor crea premisele pentru a reveni la salariile de dinainte de tăierea de 25% şi să urce în trepte la nivelul anterior", spune şi ministrul Economiei, Adriean Videanu, citat de Mediafax.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, spune că salariile bugetarilor ar putea creşte, în medie, cu 10% în 2011, dacă se vor restructura 60.000 posturi din sistemul public.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: