Adriean Videanu: "Factura la întreţinere va creşte cu 100%"

Adriean Videanu: "Factura la întreţinere va creşte cu 100%"

La iarnă, românii vor scoate de două ori mai mulţi bani din buzunare pentru a-şi plăti facturile la întreţinere, ca urmare a deciziei Guvernului de a elimina subvenţiile plătite pentru agent termic, ca parte a măsurilor de reducere a cheltuielilor din sistemul public.

Persoanele nevoiaşe vor primi, în schimb, sprijin financiar, a explicat ministrul economiei Adriean Videanu, la emisiunea Naşul, difuzată aseară de B1Tv.

"Decizia este să reducem subvenţiile şi e posibil ca costul de întreţinere să crească chiar cu 100%. În schimb, statul va trebui să vină cu sistemul de protecţie socială direcţionat către cel care are nevoie", a spus Videanu.

De exemplu, dacă într-un loc au sediul social 6 societăţi comerciale şi locuiesc şi şi 10 locatari, fiecare trebuie "să plătească preţul corect", a mai precizat Videanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"De ce să subvenţionez eu acele societăţi comerciale? De ce să îl subvenţionez pe cel care are venituri suficiente şi să nu plătească preţul corect?", a punctat ministrul Economiei.

Un sfert dintre angajaţi pleacă acasă

În perioada 1-15 iulie 2010, 25% din angajaţii din cadrul Ministerului Economiei şi din isntituţiile subordonate acestuia vor fi concediaţi.

Astfel, aproximativ 30 de persoane care lucrează în instituţiile subordinate Ministerului Economiei, inclusiv în misiunile din străinătate, îşi vor pierde locul de muncă până la mijlocul lunii iulie, ca urmare a planului de restructurare a instituţiei, a declarat ministrul de resort, Adriean Videanu, la emisiunea Naşul, difuzată aseară de B1Tv.

Videanu spune că cei care vor pleca din minister au avantajul că au intrat în contact cu foarte multă lume şi şi-au creat relaţii, care le pot fi utile pe plan profesional.

"Dacă unul din ministere nu e capabil să îşi găsească o firmă să îşi facă, să aibă o slujbă după ce a lucrat nu ştiu câţi ani în minister, păi e incompetent domnule. Că din minister pleci cu informaţii, pleci cu agenda de telefoane. Să nu îmi spună mie unul din minister că îl dai afară şi moare de foame. Hai să fim serioşi!", a punctat Adriean Videanu, în cadrul emisiunii Naşul, difuzată aseară de B1Tv.

Ministrul a arătat că reducerile de personal din aparatul de stat trebuie făcute treptat, pentru a se asigura condiţiile necesare de funcţionare a instituţiilor.