Evenimentul Zilei > Actualitate > Victorii pe linie pentru românce la Phillip Island Trophy
Victorii pe linie pentru românce la Phillip Island Trophy

Victorii pe linie pentru românce la Phillip Island Trophy

Victorii pe linie pentru românce la Phillip Island Trophy. Toate jucătoarele noastre au câștigat fără probleme.

Veste bună pentru tenisul românesc, care a înregistrat victorii pe linie la Phillip Island Trophy.

Toate cele trei tenismene românce care au evoluat în această dimineaţă, la turneul australian de la Phillip Island Trophy au înregistrat victorii. Ana Bogdan şi Irina Begu au obţinut biletele pentru turul doi al competiţiei de la Antipozi, iar Mihaela Buzărnescu a trecut de calificări, după ce a defilat în faţa franţuzoacei Chloe Paquet (6 -1, 6 – 4).

După ce a cedat în setul întâi, cu scorul de 4 – 6, Ana Bogdan a produs surpriza şi a eliminat-o pe valoroasa jucătoare din Letonia, Anastasia Sevastova, favorita numărul 14. Românca în vârstă de 28 de ani a revenit spectaculos în seturile doi şi trei, în care s-a impus (6 –
3, 6 – 3), fără a-şi ceda nici măcar un singur game pe propriul serviciu.

Begu a avut nevoie de opt mingi de meci pentru accederea în turul secund

Irina Begu s-a descurcat, la rândul ei, de minune, la debutul la Phillip Island Trophy. Bucureşteanca de 30 de ani nu a avut mari emoţii în confruntarea cu argentinianca Nadia Podoroska. Numărul 45 mondial a fost învinsp de româncă în numărul minim de seturi.  6 – 3, 6 – 3 a fost scorul arătat pe tabelă la finalul partidei.

Begu s-a poticnit, în schimb, puţin pe finalul acestei întâlnâri, având nevoie de nu mai puţin de opt mingi de meci pentru a concretiza victoria. În turul următor, românca clasată pe locul 74 WTA se va duela cu tânăra rusoaică Anna Blinkova.

Intră în competiţia de la Phillip Island Trophy şi Patricia Ţig

Calificată direct în turul doi al acestui turneu din Australia, Patricia Maria Ţig va avea parte, mâine dimineaţă, de o întâlnire dificilă, în compania experimentatei ucrainience Lesia Tsurenko (31 de ani). Tot mâine dimineaţă, Mihaela Buzărnescu va da piept, în turul inaugural,
cu brazilianca Jil Belen Teichman, care nu a reuşit să înregistreze încă niciun succes, în acest debut de an 2021.