Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta şi Klaus Iohannis, discuţii pe tema Republica Moldova
Victor Ponta şi Klaus Iohannis, discuţii pe tema Republica Moldova

Victor Ponta şi Klaus Iohannis, discuţii pe tema Republica Moldova

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis vor avea o întâlnire de lucru, marţi, pe tema Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de prim-ministru.
"Întâlnire de lucru cu Preşedintele. Informat despre Republica Moldova. Consens – România rămâne cel mai hotărât susţinător al Moldovei", a scris premierul pe Twitter. 
 
Premierul Victor Ponta a anunţat, joia trecută, la Chişinău, în cadrul unei vizite de lucru prelungirea acordului de ajutor nerambursabil pentru Republica Moldova. 
 
Şeful Executivului a discutat, totodată, cu omologul său moldovean, Valeriu Streleţ, pe tema evoluţiilor şi a etapelor viitoare în realizarea proiectelor de interconectare energetică convenite prin Memorandumul interguvernamental semnat în luna mai. 
 
Vizita premierului român la Chişinău a avut loc la invitaţia prim-ministrului Streleţ cu prilejul aniversării Zilei Independenţei Republicii Moldova, pe agendă fiind incluse şi întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, precum şi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu.