Victor Ponta i-a tăiat microfonul lui Geoană

Victor Ponta i-a tăiat microfonul lui Geoană

Fostului şef al PSD i s-a interzis să mai critice deciziile actualei conduceri a social-democraţilor, sub sancţiunea excluderii din partid.

Lui Mircea Geoană i-a fost interzis să mai vorbească în numele PSD timp de şase luni. Dacă va mai comenta deciziile partidului, va fi exclus. Aceasta este sancţiunea dictată ieri de conducerea PSD la sugestia preşedintelui partidului Victor Ponta. "Dacă domnul Geoană va mai face declaraţii, va pleca din PSD", a anunţat Ponta.

Mircea Geoană nu a perceput însă măsurile luate împotriva sa drept sancţiuni. Întrebat dacă i s-a interzis să mai vorbească, el a răspuns diplomatic: "Este vorba despre o anumită coerenţă în comunicarea publică a partidului, şi acest lucru, evident, este o decizie pe care o voi respecta".

Sprijin pentru Senat

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată cu interzicerea declaraţiilor, liderii PSD au votat în unanimitate şi o reconfirmare a sprijinului pentru ca Mircea Geoană să ocupe în continuare funcţia de preşedinte al Senatului. Sancţionarea lui Geoană a devenit privizibilă după ce Victor Ponta a reclamat, într-un interviu pentru EVZ, ieşirile nedisciplinate ale predecesorului său.

Preşedintele PSD a afirmat despre Geoană că se comportă ca un "Gică Contra" în raport cu toate deciziile partidului. Nemulţumirea exprimată de Ponta a fost susţinută şi de Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional, dar şi de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Proaspăt întors dintr-un concediu de o lună în Brazilia, Dragnea, fost susţinător al lui Geoană, l-a ameninţat pe acesta cu excluderea din partid. "Acest scandal trebuie să înceteze, Mircea Geoană nu poate continua să vorbească împotriva PSD din calitatea de membru al acestui partid", a spus Dragnea.

El a susţinut că "Geoană trebuie să ia o pauză" pentru că nu a înţeles că a pierdut alegerile la ultimul congres. "Mircea Geoană are o mare problemă: nu ştie să piardă. Nu a ştiut nici la alegerile prezidenţiale, nici la congresul PSD. A avut două ocazii să arate că este bărbat, le-a pierdut pe amândouă", a declarat Dragnea.

Şi Adrian Năstase i-a dat dreptate lui Ponta. "Partidul trebuie să meargă într-o singură direcţie acum. Este o perioadă foarte importantă şi nu ne putem permite să mergem cu două mesaje în acelaşi timp. În perioada care urmează, vom avea nevoie de foarte multă disciplină în interiorul partidului, de mesaj şi de o mai bună organizare", a spus Năstase.

Iliescu, avocatul păcii

Spre deosebire de aceştia, Ion Iliescu a susţinut un mesaj împăciuitor. "Ponta şi Geoană trebuie să se înţeleagă. Geoană trebuie să rămână în partid. Este preşedintele Senatului, trebuie apărat în poziţia lui de preşedinte al Senatului şi integrat în structura colectivă de conducere a partidului", a declarat Iliescu În ciuda acestei poziţii, conducerea PSD a fost fermă în privinţa lui Geoană, căruia i s-a interzis, pentru o perioadă de şase luni, să comenteze public deciziile partidului.

"PSD nu poate avea două volane, unul, oficial al BPN, şi altul al domnului Geoană", a justificat Victor Ponta sancţionarea.

"PSD nu poate avea două volane, unul oficial al BPN şi altul al domnului Geoană. (...) Dacă va mai face declaraţii va pleca din PSD." VICTOR PONTA, preşedintele PSD