Victor Ponta: Demisia parlamentarilor USL e ultima soluţie. Finalul crize e sigur: Vor pleca Guvernul Boc şi Traian Băsescu

Victor Ponta: Demisia parlamentarilor USL e ultima soluţie. Finalul crize e sigur: Vor pleca Guvernul Boc şi Traian Băsescu

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, în această după-amiază, că România are nevoie de un Guvern de tehnocraţi care să asigure stabilitatea României, folosirea corectă a fondurilor şi alegeri corecte. "Noi am spus să plece Guvernul Boc, dar nu să vină USL în loc, ci un Guvern de tehnocraţi", a mai precizat Ponta.

În opinia sa, "finalul acestei crize este sigur: Va pleca Guvernul Boc şi Băsescu".

Ponta a mai declarat, în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul PSD, că, în acest moment, opoziţia trebuie să-şi calculeze "paşii pentru ca drumul până la finalul acestei crize să fie cât mai scurt".

În opinia sa, "cu fiecare zi în care acest guvern râmâne în funcţie, este o zi în care România pierde bani şi oportunităţi. Astfel, sunt slabe şanse ca România să aibă, în 2012, o dezvoltate normală".

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiţi cele mai importante declaraţii ale liderului PSD:

  • În ultimele zile au fost puţini cei care au luat apărarea Guvernului
  • Orice schimbare de regim este dificilă, aşa cum a fost şi cu regimul Ceauşescu, în România, sau cum a fost cu regimurile lui Gaddafi sau Moubarack.
  • Nu cred în mişcări violente. Cred că suntem şi trebuie să rămânem o ţară europenă, chiar dacă liderii noştri au apucături ca cei din Africa.
  • Noi (USL, n.r) trebuie să asigurăm o tranziţie demnă şi paşnică
  • România nu trebuie să treacă printr-o perioadă de anarhie după căderea guvernului Boc şi a regimului Băsescu. Noi ne dorim o tranziţie paşnică. Trebuie să epuizăm toate căile democratice. Dar cred şi că, iar aici sunt de acord cu Crin Antonescu, că să stăm într-un Parlament în care voturile sunt fraudate de Roberta Anastase şi care nu mai reprezintă decât nişte trădători care şi-au rezolvat dosarele penale, este o greşeală din partea noastră. Însă este o ultimă măsură.
  •  Cei aflaţi acum la guvernare trăiesc într-o altă realitate decât restul lumii.
  • Dacă ei consideră, în continuare, că România este bine, că oamenii sunt mulţumiţi, înseamnă că s-au desprins de realitate. Iar lipsa lor de reacţie este o dovadă în acest sens.
  • Fiecare are dreptul să candideze, să ocupe o funcţie publică, dar alegerea nu aparţine unei doamne, oricât de bogată e aceasta. Alegerea aparţine oamenilor.
  • Noi am spus să plece Guvernul Boc, dar nu să vină USL în loc, ci un Guvern de tehnocraţi.