Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta din Turcia: Acordul de coaliție nu se referă la SRI și SIE
Victor Ponta din Turcia: Acordul de coaliție nu se referă la SRI și SIE

Victor Ponta din Turcia: Acordul de coaliție nu se referă la SRI și SIE

Premierul Victor Ponta a declarat, la RTV, referitor la faptul că președintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat că va vota în favoarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, că acordul de coaliție nu se referă la numirile la SIE sau SRI și că modul în care votează partidele din coaliție este o decizie internă.
  • Eu ca deputat as vota contra. Eu am vbit cu domnul Oprea putin mai devrem, de altfel am vorbit zilnic. Nu pot sa ma mixc, dar pot sa vorbesc. Acordul nostru de coalitie se refera la guvernare. Lucrurile referitoare la SRI, SIE nu au intrat in acordul de guvernare. 
Referitor la acuzațiile pe care deputatul Sebastian Ghiță le-a făcut în cursul zilei potrivit cărora ar exista presiuni pentru ca Ponta să demisioneze, premierul a spus că ”doar cei care m-au numit îmi pot cere demisia”. 
  • Vreau să spun doar doua lucruri in acest moment: in primul rand nu poate face nimeni presiuni sa imi dau demisia. Stiu cum am fost numit si doar aceea imi pot cere demisia. Nu am auzit niciodata ca unui membru al Parlamentului sa ii fie interzis sa mearga la Parlament. Nu am auzit niciodata asa ceva. Nu cunosc care e baza constitutionala prin care unul parlamentar i se interzice sa fie parlamentar. Mie mi se pare absolut fundametala impotriva democratiei.