Victor Ponta anunță un BAC 2012 cu camere video. "Urăsc furtul"

Victor Ponta anunță un BAC 2012 cu camere video. "Urăsc furtul"

Examenul de bacalaureat 2012 se va desfășura la fel ca anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi, a declarat azi premierul Victor Ponta.

"Rămâne exact sistemul de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi. Eu urăsc şi detest frauda şi furtul şi tot ce se poate face ca să nu existe fraudă şi furt, o să facem", a spus Ponta la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de PRO TV.

Subiectul unui examen de bacalaureat suprevegheat video stârnește încă dispute. Noul ministrul al Educației, Ioan Mang, declarase anul trecut că este împotriva acestui sistem, pentru ca acum să își nuanțeze declarațiile.

"Sunt de acord cu asta, dar doresc să fie mai bine. Anul trecut au fost camere care au filmat prea jos, nu se vedea în sală, au fost camere care nu au funcţionat, Până la urmă trebuie să facem un examen corect. Va trebui să ne gândim ce facem şi cu cei care nu trec, că nu cred că soluţia va fi să umplem cafenelele şi barurile", a declarat Ioan Mang.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, rezultatele obținute de absolvenții clasei a XII-a la examenul de bacalaureat au fost cele mai slabe din ultimii 20 de ani, în condițiile în care elevii nu au mai putut copia, sălile de examen fiind prevăzute cu camere video.