Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Hănescu rămâne un as al eşecurilor în primul tur
Victor Hănescu rămâne un as al eşecurilor în primul tur

Victor Hănescu rămâne un as al eşecurilor în primul tur

Românul a părăsit ieri Openul României încă din manşa inaugurală, fiind învins de spaniolul Ramos. "Hane" bifează cel de-al 13-lea turneu din 2011 în care pierde după primul joc.

Victor Hănescu a fost eliminat ieri în primul tur al turneulului BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Românul (locul 83 în clasamentul ATP) a fost o pradă uşoară pentru ibericul Albert Ramos (locul 87), în faţa căruia a pierdut în două seturi: 4-6, 3-6.

A refuzat Cupa Davis pentru a bifa un nou eşec

La meci a asistat şi tatăl jucătorului român, care s-a arătat dezamăgit de evoluţia fiului său. Tot ieri, Marius Copil l-a învins pe Victor Crivoi, scor 6-3, 6-3, şi s-a calificat în turul al doilea. De asemenea, Adrian Ungur a trecut de cehul Lukas Rosol (scor 6-4, 6-1).

Şi bătut, şi cu banii luaţi

După acest nou eşec, Hănescu a bifat cel de-al patrulea an consecutiv în care nu reuşeşte să se califice în turul secund la Openul României. Tenismenul s-a lovit la meciul România-Cehia, din Cupa Davis, motivând că este obosit şi că vrea să fie odihnit înaintea turneului, având un regim special de pregătire. Rezultatul pregătirilor a dus la un alt eşec lamentabil. "Nu pot face performanţă la turneul de la Bucureşti fiindcă înainte de el se joacă în Cupa Davis, iar asta mă oboseşte", se plângea "Hane".

Pentru Victor Hănescu a devenit o obişnuinţă să fie eliminat în primul tur. În 2011, "Hane" a luat startul în 25 de turnee. De 13 ori a fost eliminat în faza inaugurală. Mai mult, Victor a ratat calificarea în actul secund la ultimele şase turnee.

În ciuda ratărilor pe care le bifează pe bandă rulantă, Hănescu stă bine în plan financiar. La cele 13 întreceri în care a eşuat din primul tur, românul a strâns suma de 104.933 de dolari, jucând în total 1467 de minute. Un calcul simplu arată că Hănescu a primit în medie 71,5 dolari pentru fiecare minut petrecut pe teren! În total, în acest an, Victor a strâns 356.993 de dolari.

Înainte de a veni la Bucureşti, tenismenul concurase în Polonia, la Szczecin, unde a fost bătut de bulgarul Tihomir Grozdanov (locul 644 în clasamentul ATP)!

VICTOR HĂNESCU: "Am avut meciuri şi mai nasoale decât cel de azi"

Sorin Breazu

Victor Hănescu şi-a continuat seria neagră de rezultate din acest an la Openul României. Lipsit de vlagă şi cu un joc plin de erori neforţate, "Hane" a fost eliminat în runda inaugurală de un jucător clasat pe locul 87 în lume, cu doar patru poziţii mai jos decât "prima rachetă" a României.

"De două luni pierd numai în primul tur. În circuitul american nu mi-a ieşit nimic. Am decis să nu merg la meciurile de Cupa Davis pentru a juca într-o competiţie din Polonia, însă acolo am pierdut la un tip foarte prost clasat. Jocul meu nu se leagă deloc şi asta se vede în rezultate", a spus, ieri, Victor Hănescu, exasperat de felul în care evoluează în ultima vreme.

"Din păcate, nici anul acesta nu am reuşit o performanţă grozavă la Bucureşti. Am crezut că aici e locul unde voi reveni pe drumul cel bun, însă nu am făcut nici pe departe o partidă reuşită. Nu îmi rămâne decât să muncesc mai mult", a explicat jucătorul în vârstă de 30 de ani.

Pleacă în vacanţă pentru a se regăsi

"În partida cu Ramos am dat tot ce am avut mai bun. Am fost prezent pe teren. Am avut meciuri şi mai nasoale decât cel de azi în acest sezon", a mărturisit Victor, care susţine că "stresul mental" la care a fost supus în ultima vreme este vinovat de evoluţiile jenante.

"Când nu câştigi niciun meci mult timp, începi să îţi pui întrebări. Apare stresul. Apar îndoielile. Am încercat să fiu distant şi de vorbele urâte care s-au spus despre mine în presă. Simt tensiunea, dar asta e îmi e meseria!", a adăugat tenismenul, care a găsit o soluţie interesantă pentru ieşirea din criza de rezultate: "Cred că voi pleca în vacanţă. Am nevoie de una. Trebuie să mă liniştesc. Apoi, sunt câteva turnee de sală la care mă gândesc să particip".

Hănescu a câştigat ieri doar jumătate din punctele jucate pe propriul serviciu, în timp ce ibericul a avut un procentaj net superior (72%). Ramos a dominat meciul de la un capăt la celălalt, reuşind să se impună de patru ori pe serviciul românului.

ANALIZĂ
"Victor e la maturitate, dar nu este tare psihic"
Andrei Pavel e de părere că "Hane" nu şi-a spus încă ultimul cuvânt în tenis. "Cneazul" susţine că "prima rachetă" a ţării are probleme cu încrederea

Sorin Breazu

Fostul jucător de tenis Andrei Pavel, actual căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a fost unul dintre cei mai gălăgioşi susţinători ai lui Victor Hănescu la meciul pierdut de acesta în faţa ibericului Albert Ramos.

Strigătele de încurajare ale "Cneazului" nu l-au putut motiva, nici măcar trezi, pe lentul "Hane", care a cedat lamentabil.

"Victor a început bine. A reuşit câteva lovituri sănătoase, însă a pierdut ritmul meciului. Acest lucru se întâmplă cu jucătorii care nu au prea multe partide în picioare. Spaniolul a greşit puţin, iar Victor a grăbit multe execuţii, încercând să încheie repede punctele", a analizat Pavel, pentru EVZ.

"Tenisul masculin românesc este într-o gaură în prezent"

În opinia lui Andrei, fost număr 13 mondial, Hănescu are mari probleme cu încrederea.

"Are dubii înainte de fiecare lovitură, iar asta îl costă. Fiecare jucător îşi pierde pasul din când în când. Câteodată eşti sus, alteori eşti jos. Sunt perioade. Victor pune şi multă presiune pe el în această perioadă. Este la maturitate, dar nu e tare psihic. Mai are însă cel puţin trei sau patru ani de jucat tenis", a adăugat "Cneazul".

Evoluţiile slabe ale jucătorilor români din ultima vreme îl îngrijorează pe Pavel. "Tenisul masculin din România este într-o gaură în acest moment. Formarea unui jucător de Top 100 mondial nu se face aşa, peste noapte. Nu am eu pilula magică, pentru a spune de ce anume este nevoie, însă e o generaţie mai slabă. Eu am fost foarte aproape să mă las de tenis când eram tânăr, din pricina unei accidentări, însă am revenit, am câştigat, ca junior, la Roland Garros, apoi am avut alt suflu în joc", spune Pavel.

"Depinde de la caz la caz cât de repede te întorci în top. În acest moment, suedezii sunt în aceeaşi situaţie cu noi. Ei, în afară de Robin Soderling, care e în Top 10 ATP, şi de Robert Lindstedt – la dublu – nu au pe nimeni. Nu mă îndoiesc că vom reveni şi noi acolo sus", a încheiat Andrei Pavel, care îşi umple timpul la Arenele BNR uitându-se la meciuri şi jucând tenis de masă.

ASISTENŢĂ

Bucureştenilor nu le place tenisul. Doar câteva zeci de spectatori au fost ieri la Arenele BNR

Cu toate că este unul dintre cele mai importante evenimente sportive găzduite de România, turneul de tenis de la Bucureşti nu s-a bucurat ieri de o asistenţă numeroasă. Spectatorii plătitori puteau fi număraţi pe degete la primul meci al zilei, între italianul Giannessi şi ibericul Montanes – câştigătorul turneului din 2009 -, în timp ce la duelul Hănescu – Ramos au asistat aproximativ o sută de persoane. Asistenţa a crescut pe seară, odată cu apropierea partidei demonstrative disputate de Yannick Noah, Younes El Aynaoui, Ilie Nastase şi Mansour Bahrami.

Blajinul Hănescu, primul jucător român care a jucat ieri pe "Central", nu a fost nemulţumit de absenţa fanilor. "Au fost câţiva, având în vedere ora la care s-a jucat meciul. I-am auzit în timp ce mă încurajau", a declarat "Hane", care nu i-a înveselit deloc pe bucureşteni prin evoluţia sa de ieri.

Preţul biletelor pentru meciurile de astăzi şi mâine este de 20 de lei. Pentru zilele de sâmbătă şi duminică, preţul va creşte la 50 de lei. Toate veniturile obţinute din vânzarea tichetelor vor fi donate de organizatori, la fel ca şi în anii trecuţi, Spitalului de Copii "Marie Curie".


SACRIFICIU. Două fane s-au ars de soare urmărindu-l pe „Hane”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: