“Se efectuează investigaţii, întemeiate pe mai multe ipoteze de lucru, se continuă audierile de persoane şi se efectuează cercetări pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi drept ale cauzei", precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-un Comunicat. În traducere, se au, în continuare, în vedere, atât ipoteza jafului, cât şi cea a unei înscenări. În paralel, s-a dispus şi începerea urmăririi penale, dar "in rem", adică cu privire la comiterea faptei şi nu împotriva vreunei persoane.

Cele două persoane care au reclamat jaful, un cetăţean român şi unul turc, au fost supuse testului poligraf. Astăzi, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş sunt audiate mai multe persoane, de origine turcă, din cadrul firmei "Diamanti Veri", proprietară a bijuteriilor reclamate ca fiind furate.

Reamintim că victimele susţin că maşina în care se aflau, un Volkswagen Passat, a fost deturnată, ieri, la kilometrul 83 al autostrăzii Bucureşti-Piteşti, de o maşină de teren de culoare închisă, marca Honda, dotată cu stroboscoape, în care se aflau trei persoane ce aveau şi bastoane reflectorizante, precum poliţiştii. Din maşina urmăritoare ar fi coborât trei bărbaţi înarmaţi ce purtau cagule, care ar fi furat din Volkswagen bijuterii din aur în greutate de 22,7 kg.

CITIŢI ŞI: