Mark Van Dongen a rămas paralizat de la gât în jos și a suferit arsuri pe 25% din suprafața corpului. De asemenea, bărbatului i s-au amputat degetele de la piciorul stâng și nu a mai putut să vorbească după atacul oribil instrumentat de fosta sa parteneră de viață, Berlinah Wallace, în vârstă de 48 de ani, potrivit Dailymail.co.uk.

Într-un final, după chinuri îngrozitoare și dureri de nesuportat, Mark a murit prin eutanasiere într-o clinică din Elveție. După moartea bărbatului, un proces a fost demarat în acest caz. procurorii spun că atacul cu acid a lui Berlinah Wallace a determinat de  fapt moartea bărbatului și nu eutanasierea sa, care a fost o condiție secundară.

Anchetatorii susțin că Mark a fost trezit într-o noapte, la ora 3.00 în dureri insuportabile, după ce fosta lui iubită, cu care avusese o relație de cinci ani a intrat în camera în acre acesta dormea și l-a stropit cu un pahar plin cu acid sulfuric. Aceasta i-ar fi spus lui Mark: „Dacă eu nu te pot avea, nimeni n-o să te aibă”

Bărbatul susținea într-un interviu, înainte să moară și care este depus ca mărturie la dosar că a fugit din apartament, fiind în agonie din cauza durerilor crunte, iar boxerii care se aflau pe el s-au topit la scurt timp și au căzut.

Bărbatul a fost imediat spitalizat, însă chinurile groaznice prin care a trecut au determinat moartea acestuia prin eutaniasiere, în cadrul unei clinici din Elveția. Se pare că durerea și chinurile l-au doborât.

Pe de altă parte Berlinah a negat faptul că ar fi avut vreo implicare în moartea fostului său iubit și că ar fi turnat acid pe acesta. interviul pe care Mark l-a dat poate fi o probă solidă pentru ca Berlinah să fie aruncată în spatele gratiilor.