Viceprimar, pistolar in propria discoteca

Viceprimar, pistolar in propria discoteca

Viceprimarul comunei sucevene Horodniceni este anchetat de politisti dupa ce a impuscat un tanar in picior. Incidentul s-a petrecut in noaptea de sambata spre duminica, in discoteca patronata de viceprimar.

Duminica dupa-amiaza, in jurul orei 15.40, Vasile Mihai, in varsta de 24 de ani, s-a prezentat la Postul de politie din Horodniceni si a reclamat faptul ca, in noaptea precedenta, a fost impuscat in picior cu un pistol cu bile de cauciuc. Cel care a apasat pe tragaci, a mai spus tanarul, este chiar patronul discotecii in care a avut loc incidentul, nimeni altul decat viceprimarul comunei, Neculai Florea (PNG).

„E normal sa am pistol”

La discoteca apartinand de SC Nipan SRL, societate la care asociat unic este viceprimarul Florea, iar administrator e sotia lui, a fost trimisa o echipa operativa din cadrul Inspectoratului de Politie al Judeteului Suceava.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din primele cercetari, oamenii legii i-au dat dreptate tanarului. „Erau doua grupuri de tineri care s-au incaierat in discoteca. Eu m-am bagat intre ei sa-i despart, dar am fost si eu impins si chiar prins de gat, la un moment dat. Atunci, am facut uz de arma. Am tras mai mult ca sa-i sperii, dar l-am nimerit pe baiatul ala. E prima oara cand folosesc arma in discoteca”, ne-a spus viceprimarul Florea. Neculai Florea si-a cumparat pistolul cu bile de cauciuc in cursul anului trecut, dupa ce pistolul cu gaze pe care-l avea i s-a defectat. Viceprimarul sustine ca are permis de portarma de acum trei ani si ca „lumea stia cand m-a ales ca am pistol”.

Mai mult, viceprimarul din Horodniceni spune ca si-a luat arma pentru autoaparare. „Imi este necesara o arma. Sunt viceprimar si e normal sa am pistol. Merg la multe litigii in teren. Ciobanul cu trei clase nu mai sta pe ganduri si da cu bata, asa, daca stie ca-s inarmat...”, a precizat Neculai Florea.

Cercetari

Politia ancheteaza

Inspectoratul de Politie al Judetului Suceava a deschis o ancheta in acest caz, iar viceprimarul a fost lasat fara arma. Daca verificarile oamenilor legii vor stabili ca Neculai Florea nu a tras cu pistolul pentru autoaparare, asa cum sustine, acesta va fi amendat pentru folosirea ilegala a armei. In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care le va suporta victima, se va stabili incadrarea juridica a faptei.