Viaţa de student în Sibiu poate fi una foarte frumoasă, mai ales pentru tinerii cu înclinaţii artistice.
Oraşul care a fost Capitală Culturală Europeană în 2007 poate fi locul ideal pentru studenţii la litere, teatru, arhitectură sau istorie.
Voluntar la festivaluri
Cu o minunată arhitectură, ora şul cu cele trei pieţe istorice din centrul său vechi, Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet, este încântător. În fiecare cotlon al Sibiului se petrec evenimente culturale: expoziţii, spectacole de teatru sau concerte au loc unde nu te aştepţi.
Iubitorii teatrului şi ai muzicii clasice pot merge la spectacolele Teatrului Naţional „Radu Stanca” sau la concertele Filarmonicii de Stat Sibiu, adăugând şi festivalurile tradiţionale care au loc aici în fiecare an - de teatru, de jazz, de film documentar. Festivalurile pot fi o şansă pentru tineri de a participa ca voluntari şi de a se familiariza cu viitoarea profesie. Pentru petrecerea timpului liber, iubitorii sportului şi ai călătoriilor se vor bucura de Muzeul în Aer Liber „Astra” din Dumbrava Sibiului, de sta ţiunile Păltiniş şi de Bâlea.
Şi Festivalul Naţional al Tradiţiilor Popu lare atrage iubitorii satului autentic românesc. În plus, în august are loc Festivalul Medieval Cetăţi Transilvane. Timp de trei zile, Cetatea Sibiului este transformată într-o scenă animată de spectacole de dans, de teatru medieval şi parade ale costumelor.
Biblioteci ultramoderne
În privinţa bibliotecilor, există două centre importante. Biblioteca Centrală a Universităţii „Lucian Blaga” are un fond de peste 600.000 de cărţi şi documente şi este dotată cu 400 de locuri de studiu, prevăzute cu computere, internet, scanere şi imprimante.
Unul dintre cele patru niveluri găzduieşte Biblioteca Britanică, Bi blioteca Germană, Biblioteca Ame ricană, Biblioteca Franceză, Biblioteca Spaniolă. Biblioteca Judeţeană Astra are un fond de aproape 700.000 de documen te: cărţi, periodice, manuscrise, DVD-uri.