Grupul petrolier austriac OMV a anunţat joi că în prezent producţia sa din Libia a ajuns la 60% din nivelul înregistrat înaintea războiului, în creştere de la 30% în luna noiembrie 2011, transmite APA.

”În prezent producţia din Libia se situează la 19.000 de barili pe zi, adică aproximativ 60% din nivelul înregistrat înaintea războiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMV, Sven Pusswald.

Luna trecută directorul general de la OMV, Gerhard Roiss, a declarat că producţia din Libia va ajunge la nivelul de dinaintea războiului în 12-15 luni. Înainte de izbucnirea războiului civil, OMV producea în Libia 33.000 de barili de ţiţei pe zi.

OMV, care se bazează pe Libia pentru aproximativ 10% din producţia sa totală, a decis recent să-l trimită la Tripoli pe managerul responsabil pentru Libia însă numai pentru câteva zile din motive de securitate. ”Situaţia este încă mult prea instabilă şi este evaluată în mod constant”, a declarat Sven Pusswald.

OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.