VEZI în ce țară crește producția de petrol a OMV

VEZI în ce țară crește producția de petrol a OMV

Producția de petrol din Libia a OMV se apropie la nivelul înregistrat înainte de război.

Grupul petrolier austriac OMV a anunţat joi că în prezent producţia sa din Libia a ajuns la 60% din nivelul înregistrat înaintea războiului, în creştere de la 30% în luna noiembrie 2011, transmite APA.

''În prezent producţia din Libia se situează la 19.000 de barili pe zi, adică aproximativ 60% din nivelul înregistrat înaintea războiului'', a declarat purtătorul de cuvânt al OMV, Sven Pusswald.

Luna trecută directorul general de la OMV, Gerhard Roiss, a declarat că producţia din Libia va ajunge la nivelul de dinaintea războiului în 12-15 luni. Înainte de izbucnirea războiului civil, OMV producea în Libia 33.000 de barili de ţiţei pe zi.

Ne puteți urmări și pe Google News

OMV, care se bazează pe Libia pentru aproximativ 10% din producţia sa totală, a decis recent să-l trimită la Tripoli pe managerul responsabil pentru Libia însă numai pentru câteva zile din motive de securitate. ''Situaţia este încă mult prea instabilă şi este evaluată în mod constant'', a declarat Sven Pusswald.

OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.