În intervalul 16- 23 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile montane.

În săptămâna 23-30 martie temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte.

În perioada 30 martie-6 aprilie temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în jumătatea nordică a țării și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Iar în săptămâna 6-13 aprilie valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.