Veşti bune pentru angajaţii fostului SIDEX Galaţi

Veşti bune pentru angajaţii fostului SIDEX Galaţi Sursă foto: Arhiva EvZ

Profitul ArcelorMittal a crescut cu 23% în ultimul trimestru din 2013, iar estimările pentru 2014 vizează câştiguri mai mari faţă de cele înregistrate anul trecut.

În perioada octombrie-decembrie 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat la 1,91 miliarde de dolari, de la 1,56 miliarde de dolari în perioada similară din 2012, transmite Bloomberg. Câştigurile ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, au fost peste estimările analiştilor, care se aşteptau la un câştig de 1,81 miliarde de dolari.

"Suntem optimişti în mod precaut privind perspectivele din 2014. Îmbunătăţirea situaţiei economice pe ansamblu ne-a determinat să reluăm unele proiecte", a declarat directorul general al companiei, Lakshmi Mittal.

În 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare s-a ridicat la 6,9 miliarde de dolari, după ce iniţial estimase câştiguri de peste 6,5 miliarde de dolari, iar pentru 2014 compania se aşteaptă la EBITDA de aproximativ opt miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a face faţă reducerii cererii de oţel, ArcelorMittal a închis unele fabrici şi a redus costurile, informează Agerpres. În ultimii doi ani compania şi-a redus datoriile cu peste cinci miliarde de dolari şi a închis facilităţile de la Liege, în Belgia, şi Florange, în Franţa. De asemenea au fost reevaluate uzinele din Europa de Est.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).