Veste teribilă pentru ecologiști: pe Pământ circulă un miliard de mașini

Veste teribilă pentru ecologiști: pe Pământ circulă un miliard de mașini

Pentru prima dată în istorie, numărul total de autovehicule a depășit pragul de un miliard, indică ”wardsauto.com”, care susține că colectat datele privitoare la înmatriculări din întreaga lume.

Numărul mașinilor înscrise în circulație la nivel global – autoturisme, utilitare, camioane, autobuze – a depășit, la finele anului trecut, pentru prima dată în istorie, pragul de un miliard, susține ”wardsauto.com”.

Cifra exactă, la care a ajuns site-ul, după ce a colectat datelele privitoare la înmatriculări din întreaga lume, este 1,015 miliarde – în creștere de la 980 de milioane, câte ar fi fost înregistrate, la finele lui 2009.

Statele Unite ale Americii a rămas piața cu cele mai multe vehicule înscrie în circulație:239,8 milioane, aproape un sfert din totalul mașinilor care circulă pe Pământ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aflată într-o expansiune continuă, China a devenit a doua țară după numărul de mașini luate în evidența autorităților, cu 73,9 milioane de unități.

Raportat la populație, în SUA aveam aproape o mașină pentru fiecare om. La peste 1,3 miliarde de cetățeni, China avea un raport de o mașină la 17 persoane. Pentru India, a doua cea mai populată țară, statistica arăta existența unei mașini la 56 de oameni.

La finele anului trecut, pe Pământ trăiau 6,9 miliarde de oameni.