Acest lucru va fi posibil fără a mai avea nevoie de permisul pentru categoria A1, cum se cerea până acum.

“Extinderea accelerată actuală a zonelor urbane și imposibilitatea adaptării infrastructurii la valorile de trafic pentru autovehiculele pe patru roți obligă la propunerea de soluții alternative pentru asigurarea unei mobilități urbane optime la nivelul populației. Sprijinirea utilizării de motociclete ușoare prin facilitarea obținerii permisului categoria A1 pentru posesorii de permis categoria B este una din soluțiile alternative pentru asigurarea mobilitãții urbane”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor proiectului.

Ei consideră că, printre avantajele creșterii numărului de motociclete ușoare care se conduc cu permis categoria A, prin facilitarea obținerii acestuia, se numără creșterea gradului de mobilitate urbană pentru populație, cu implicații pozitive pentru economie și confort; fluidizarea zonelor urbane supraaglomerate; se rezolvă problema parcărilor, a consumului de combustibil și reducerea poluării.

Pe de altă parte, inițiatorii proiectului de lege recunosc cã facilitarea obținerii permisului categoria A1 de către posesorii de permis categoria B are și o latură negativã, care se manifestã sub formă creșterii riscului de accident.

Pentru a deveni lege, este necesar ca proiectul să primească și voturile deputaților, scrie vremeanoua.ro.