Este dificil să știi că poți întâmpina dificultăți, cu atât mai mult cu cât fără acest ITP nu se poate circula. De aceea, o idee bună ar fi să faci propriile tale verificări chiar înainte de programarea la inspecție sau să lași profesioniștii de la service auto Oradea să le facă pentru tine.  În fond, și mașina este un echipament care mai poate da erori din când în când.

Punctul de plecare este, bineînțeles, lista verificărilor care se fac în stațiile de inspecții tehnice periodice. Conformitatea seriilor de pe caroserie și motor, conformitatea noxelor cu normele în vigoare, prezența catalizatorului sau a filtrului de particule, echilibrul și buna funcționare a sistemului de frânare, jocul articulațiilor, funcționarea sistemului de lumini și al direcției, suspensiile, toate acestea vor fi rând pe rând bifate de către operatorul ITP și, dacă ești cu adevărat norocos, și de un reprezentant al Registrului Auto Român, așa că, dacă nu ești priceput în domeniul auto, poți apela cu încredere la un service auto Iasi sau din alte părți ale țării pentru a face câteva verificări înainte de a merge cu mașina la ITP.

Cu siguranță, orice mecanic autorizat îți va atrage atenția cu privire la alte neconformități care ți-ar putea pune probleme în obținerea ITP-ului: fisuri ale parbrizului, faruri sparte, dimensiuni ale anvelopelor altele decât cele din manualul de utilizare al mașinii, diferențe între dimensiunile anvelopelor din față și din spate, orice lucrări de tuning, sisteme de lumini și folii neomologate, dar și probleme estetice (în special coroziunea la nivelul elementelor de rezistență ale mașinii). În acest fel poți descoperi la timp orice problemă care ar putea face nu doar să nu obții inspecția tehnică periodică, ci și să pui în pericol propria viață și pe a celor din jur. Pentru cei care nu se pricep la mecanica este recomandat ca reparațiile sa se realizeze intr-un service auto Piatra Neamt autorizat.

Nu în ultimul rând, înainte de a te baza prea mult pe noroc și pe bunăvoința operatorului, este bine să știi că toate stațiile ITP accesează și efectuează în timp real inspecțiile în baza de date RAR, ceea ce înseamnă că, în orice moment, poți beneficia de prezența inopinată a unui reprezentant al Registrului.

Te-ar putea interesa și: