Vaticanul: "Extratereştrii sunt fraţii noştri"

Vaticanul: "Extratereştrii sunt fraţii noştri"

Vaticanul crede in existenţa lor , fără ca asta să vină în contradicţie cu faptul că universul a fost creat de Dumnezeu. Preotul iezuit Jose Gabriel Funes, consideră chiar că e posibil să existe o altă planetă populată de oameni care nu au comis păcatul originar, informează AFP.

"Ca astronom, cred în continuare că Dumnezeu este creatorul Universului", a explicat, ieri, într-un interviu pentru jurnalul oficial al Vaticanului, L'Osservatore Romano, Funes, un preot iezuit care conduce observatorul Vaticanului de la Castel Gandolfo, situat în apropiere de Roma.

Totuşi, chiar dacă, "nu avem încă nicio dovadă", "nu putem exclude ipoteza" existenţei altor planete locuite. "Aşa cum există mai multe creaturi pe Pământ, ar putea exista şi altele, inteligente, (pe alte planete - n.r.) create de Dumnezeu", spune astronomul papei.

Preotul a sugerat, chiar, că ar trebui să se vorbească despre "fratele nostru extraterestru", aşa cum sfântul Francisc din Assisi spunea despre toate creaturile terestre că sunt "frate" sau "soră".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Extratereştrii au rămas în deplină amiciţie cu Creatorul"   Intervievat despre delicata chestiune teologică a păcatului originar care apasă asupra speciei umane şi despre ideea mântuirii care decurge din aceasta, iezuitul a spus că, "dacă mai există şi alte fiinţe inteligente, acest lucru nu înseamnă neapărat că au nevoie de mântuire".

Poate că "au rămas în deplină amiciţie cu Creatorul", fără să fi comis păcatul originar, a explicat acesta. În caz contrar, "întruparea" (venirea pe Pământ a lui Iisus, fiul lui Dumnezeu şi Dumnezeu întrupat pentru a răscumpăra păcatele oamenilor) este valabilă şi pentru aceştia, spune preotul, pentru că "întruparea este un eveniment total unic".

(12:50)