Editura Evenimentul si Capital

A dat statul român în judecată! Abuzurile din justiție i-au distrus viața. News alert

Autor: | | 0 Comentarii | 1449 Vizualizari

Fostul sef al Politiei Municipiului Bârlad, col. Vasile Chelaru, a decis să dea în judecată statul roman ca urmare a prejudiciului de imagine la care a fost supus prin retinerea nelegalã din 5 septembrie 2016.

Vasile Chelaru a dat în judecatã Statul Român prin Serviciul Fiscal Municipal Bârlad si MAI, prin IPJ Vaslui. Vasile Chelaru cere ca cei vinovați de erorile judiciare care au dus la iesirea sa la pensie fortatã, la încãtusarea sa și la retinerea abuzivã sã plãteascã.

Din cauza situației în care se afla, Vasile Chelaru a fost nevoit sã se pensioneze dupã o carierã construitã prin forte proprii. De asemenea, acestuia i s-a si- înrãutãțit și starea de sãnãtate, dupã cum dovedesc documentele medicale depuse la dosarul civil.

Acuzațiile ce i-au fost aduse lui Vasile Chelaru la acel moment s-au dovedit a fi fără temei legal. Actiunea vine dupã ce comunicarea Ordonantei din 5.07.2018, emisã de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, a rãmas definitivã prin necontestarea sa. Cu alte cuvinte, Ordonanta a dispus clasarea cauzei cu privire la sãvârsirea a nu mai putin de unsprezece infractiuni (o infractiune de abuz în serviciu, cinci infractiuni de instigare la infractiunea de delapidare si cinci infractiuni de instigare la infractiunea de fals intelectual), care i-au fost imputate si care au constituit fundamentul retinerii lui Vasile Chelaru.

„Orice injustitie institutionalã este o ingerintã gravã la adresa vietii publice si private, un atac puternic la sãnãtatea fizicã si psihicã a unei persoane. Când ai avut un proces cu autoritãtile, chiar dacã l-ai cîstigat, esti, în primul rând, epuizat! În justitie s-a ajuns la urmãtorul fenomen: când cineva din interiorul sistemului judiciar are o problemã, se comportã precum medicii bolnavi. Doresc sã plece din tarã ca sã se „trateze” în altã parte. Tocmai pentru cã stiu prea bine sistemul! Acesta este un caz fericit si s-a fãcut, în final, dreptate! Statul trebuie sã rãspundã în acest caz pentru grava eroare judiciarã împotriva fostului sef al Politiei Bârlad, Chelaru Vasile!”, a declarat Gianina Vera Porosnicu, avocatul fostului sef al Politiei municipiului Bârlad.

Prin actiunea formulatã împotriva statului roman - Ministerul Finanțelor si Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui- Chelaru dorește sã-i fie „reparat” nu doar prejudiciul de imagine, ci si dreptul la libertate si sigurantã, stipulat în art. 5 din Conventia Europeanã a Drepturilor Omului si Libertãtilor Fundamentale, încãlcat prin retinerea nelegalã si abuzivã dispusã de cãtre Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad.

„La momentul retinerii, mai multe trusturi media au preluat stirea, eu fiind prezentat ca un infractor periculos, care a delapidat resursele financiare ale institutiei. Aproape deloc nu s-a vorbit despre delapidarea sumei care reprezenta contravaloarea a douã foi de hârtie, tipãrite la imprimanta politiei. Nici procurorul nu a vrut sã stie, desi avea obligatia legalã sã facã cercetãri complete cu privire la infractiunile cu care am fost învinuit si nici presa nu a arãtat cã acele douã foi au fost tipãrite cu tusul si la imprimanta cumpãratã de politisti din bani personali.

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI