Evenimentul Zilei > Actualitate > Vasile Blaga: Datele comunicate de BEC arată că referendumul este invalid
Vasile Blaga: Datele comunicate de BEC arată că referendumul este invalid

Vasile Blaga: Datele comunicate de BEC arată că referendumul este invalid

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că datele finale comunicate de BEC arată că referendumul pentru demiterea preşedintelui României este invalid, de aceea democrat-liberalii cer USL să accepte că a pierdut şi să respecte legea.

"Rezultatele finale şi oficiale ale referendumului sunt de acum publice şi clare. Datele comunicate astăzi de BEC arată că referendumul pentru demiterea preşedintelui este invalid. (…) După comunicarea rezultatelor finale ale BEC, conform procedurilor legale, intrăm în linie dreaptă privind procedura de revenire a preşedintelui ales la Palatul Cotroceni. Rezultatele finale certificate de BEC au fost transmise Curţii Constituţionale.(…)Ulterior, decizia Curţii se citeşte în plenul reunit al Parlamentului şi este comunicată în Monitorul Oficial", a susţinut Vasile Blaga.
Acesta a acuzat USL că refuză "să accepte legile în vigoare şi continuă să ducă războiul politic, antidemocratic şi antieuropean".

"Din păcate, USL şi Crin Antonescu au inventat o nouă diversiune încercând să impună ideea că validarea sau invalidarea referendumului trebuie făcută pe baza datelor recensământului efectuat de INS. Această diversiune penibilă a fost respinsă ieri (marţi -n.r.) chiar de INS prin vocea preşedintelui lui. INS a comunicat clar că datele de la recensământ nu au de a face cu referendumul şi că singura bază de date folosită la referendum sunt datele centralizate şi comunicate de direcţia pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date din cadrul MAI. (…) Datele corecte au fost comunicate înainte de referendum de ministrul de Interne, domnul Ioan Rus", a mai spus Vasile Blaga.
PDL a spus adevărul

Totodată, Blaga a cerut USL să convoace şedinţa Camerelor reunite pentru fi citită decizia ce urmează să fie luată de Curte, în caz contrar preşedintele PDL anunţând că vor face democrat-liberalii demersurile necesare convocării Parlamentului.

"Rezultatul oficial al BEC a indicat o prezenţă de 46,24%. Numărătoarea paralelă efectuată de PDL în cursul nopţii de duminică a dat o prezenţă de 46,26%. (…) Acest lucru demonstrează că PDL, ca de fiecare dată, a spus adevărul, în timp ce USL a încercat din nou să manipuleze cifrele indicând o prezenţă la vot de peste 50%. USL a anunţat propria numărătoare paralelă, dar a abandonat-o după ce a înţeles că rezultatul nu este favorabil. Aici este diferenţa dintre PDL şi USL, diferenţa dintre corectitudine şi manipulare", a mai spus Blaga.
CITIŢI ŞI:

  • Antonescu se suceşte: „Demisionez dacă Băsescu rămâne preşedinte” | VIDEO
  • Victor Ponta despre demisia lui Antonescu: "Cum să demisioneze câştigătorul?"
  • Numărătoarea paralelă PDL privind prezenţa la vot: 31% la ora 19.00. Află estimarea BEC la ora 21.30 | VIDEO
  • Întrecerea socialistă a baronilor USL. Ei au dublat producţia de voturi!
  • Stăpânul Teleormanului riscă cinci ani de închisoare
  • Liderii USL au minţit cu bună ştiinţă în privinţa propriei numărători paralele. Prezenţa la numărătoarea USL – de 41,88%, nu de 45%
  • OBSERVATORII EVZ: Votanţi scandalagii la secţii din sectorul 6. În sectorul lui Vanghelie, tinerii votează în număr mare