La o zi după Gică Popescu, a intrat oficial în cursa pentru preşedinţia FRF şi Vasile Avram. Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor a susţinut ieri o conferinţă de presă în care şi-a prezentat programul, dar a şi lansat câteva "săgeţi" către contracandidatul său.
"N-am nevoie de susţinerea unui clan"
Spre deosebire de "Baci", care a venit la conferinţa de presă pe care a susţinut-o alături de "nume grele" precum Gică Hagi, Anghel Iordănescu, Ilie Dumitrescu sau Bogdan Stelea, Vasile Avram s-a prezentat singur în faţa jurnalişilor. A adus doar un grup de micuţi fotbalişti, precizând: "Gică Popescu v-a arătat cu cine va împărţi puterea şi banii FRF. Eu am venit cu aceşti copii şi cu antrenorii lor pentru a vă arăta unde se vor distribui o bună parte din banii federaţiei".
Avram a continuat, apoi, să-l atace pe contracandidatul său Gică Popescu, făcând aluzie şi la apropierea pe care "Baciul" o are cu impresarii Ioan şi Victor Becali: "Eu nu am nevoie de susţinerea unui anumit clan de impresari! Nu sunt reprezentantul unor academii de fotbal, ci al tuturor echipelor, de Liga a III-a, a II-a, Liga I, al cluburilor de fotbal de feminin, de futsal… Prin planul meu, nu va câştiga o anumită grupare, ci tot fotbalul românesc. Unii cred că, dacă ai un nume, automat câştigi. Dar FRF are un preşedinte ales, nu un rege! Cu tot respectul pentru Gică Popescu, dar fotbalul românesc nu trebuie să fie condus de anumite frăţii, de oameni care au ajuns la butoane şi controlează fotbalul".
"Sunt mai mulţi seniori decât juniori"
Vasile Avram promite că, dacă va deveni preşedinte, va redistribui o bună parte din veniturile FRF către sectorul juvenil, dar şi către fotbalul mic. "În fotbalul nostru, piramida e cu vârful în jos. Sunt legitimaţi mai mulţi seniori decât copii şi juniori! Vrem ca baremurile arbitrilor să fie suportate de FRF. Pe lângă atragerea sponsorilor, vom încerca să accesăm şi fonduri europene. Vom încerca, de asemenea, ca o parte din impozitele caselor de pariuri să vină către FRF. De asemenea, vom lupta pentru ca micuţii să poată practica în România fotbalul gratuit. Acum, el se face cu precădere contra-cost", susţine Avram.

A fost acuzat de luare de mită

O bilă neagră pentru Vasile Avram în încercarea de a câştiga preşedinţia FRF ar putea fi faptul că acesta a fost implicat într-un scandal penal. În septembrie 2011, pe când era preşedintele CCA, Avram a fost arestat şi trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită. Anchetatorii susţineau că şeful arbitrilor ar fi primit 19.000 de euro de la defunctul om de afaceri Sorin Ţerbea (decedat în vara anului trecut, într-un accident de elicopter), pe atunci finanţatorul grupării FCM Târgu- Mureş, pentru a asigura acestei echipe arbitraje favorabile. Vasile Avram a fost achitat de Curtea de Apel Bucureşti, dar decizia nu este definitivă, iar procurorii DNA au făcut recurs.

Te-ar putea interesa și: