Varianta chinezească a iPod "jupoaie" Apple

Varianta chinezească a iPod "jupoaie" Apple

Un tânăr de numai 22 de ani din China îi pune beţe în roate lui Steve Jobs. Dacă iPhone este cel mai bine vândut produs din portofoliul Apple, supremaţia sa pe piaţa asiatică este ameninţată de fratele iPod.

Programatorul, care trăieşte în Shenzhen, un oraş din sudul Chinei, a creat un dispozitiv similar unei carcase, denumit Apple Peel 520. Carcasa conţine o baterie, un conector pentru alimentarea cu energie electrică şi o cartelă SIM, care permite efectuarea de apeluri vocale. Pentru a trimite şi mesaje scrise, utilizatorii trebuie să instaleze programe specifice.

Pentru a-şi transforma iPod-ul în iPhone, utilizatorii introduc acest dispozitiv în Apple Peel 520. După aceea, trebuie să descarce aplicaţiile necesare din sistemele iPod.

Instalat, Apple Peel 520 permite efectuarea a cinci ore de convorbiri, iar bateria ţine 120 de ore în stand-by, potrivit Dailytech.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat de ce a creat Apple Peel 520, inventatorul său a răspuns că iubeşte iPhone, însă dispozitivul este prea scump pe piaţa chinezească. El a început proiectul în luna aprilie a anului trecut.

Apple a lansat iPhone pe piaţa chineză cu o întârziere de aproape doi ani, comparativ cu piaţa americană. Preţul unui iPhone este de 588-740 de dolari, iar al unui iPod de circa 235 de dolari. Apple Peel 520 costă numai 57 de dolari.