Evenimentul Zilei > Justitie > VANGHELIE face ACUZAȚII grave la adresa DNA: „Ăsta nu mai scapă!”
VANGHELIE face ACUZAȚII grave la adresa DNA: „Ăsta nu mai scapă!”

VANGHELIE face ACUZAȚII grave la adresa DNA: „Ăsta nu mai scapă!”

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat în sala de judecată că a fost chemat frecvent la DNA în dosarul lui Titul Corlățean, iar anchetatorii obișnuiau să pună presiune pe el.

Marian Vanghelie a fost prezent miercuri la Tribunalul București, unde au fost audiați mai mulți martori în dosarul de corupție în care fostul primar este acuzat că a primit foloase necuvenite în valoare de 30 de milioane de euro.

„După ce dânsul vorbea şi apoi aculta ce se consemnează, mai vorbeau şi alţii în spate – că e groasă!, că ăsta nu mai scapă! – că mie aşa mi s-a întâmplat în cazul Titus Corlăţean!”, a declarat Vanghelie în instanță.

Procurorii DNA au clasat, luni, dosarul penal în care fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, era anchetat pentru împiedicarea românilor din diaspora să voteze la alegerile prezidențiale din 2014, ca urmare a refuzului Senatului de a da aviz începerii urmăririi penale.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată în 2015. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006-2014, primarul de atunci al sectorului 5, a primit materiale necuvenite în valoare de aproximativ 30.000.000 de euro.

Aceste foloase au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Concret, foloasele necuvenite, solicitate şi primite de Vanghelie de la Marin Dumitru, au constat în: predarea de sume de bani lichizi; încheierea şi executarea unor contracte, nejustificate din punct de vedere economic, cu societăţi comerciale controlate de către Vanghelie ori în legătură cu care acesta avea un interes personal; cedarea părţilor sociale şi, implicit, a patrimoniului, unei societăţi comerciale către persoane indicate de Vanghelie; transferul dreptului de proprietate asupra a două vile către o persoană indicată de Vanghelie; achitarea cheltuielilor prilejuite de campaniile electorale; oferirea de bunuri de valoare (ceasuri); încheierea de contracte de sponsorizare cu Primăria Sectorului 5 Bucureşti, în vederea susţinerii financiare a organizării unor manifestări publice aducătoare de capital electoral pentru Vanghelie; achitarea de sume de bani unor persoane care au întocmit liste cu semnături pentru susţinerea unei candidaturi la alegerile europarlamentare; suportarea costurilor unor lucrări de renovare la obiective indicate de Vanghelie; suportarea costurilor de renovare ale unor magazine aparţinând unei societăţi comerciale, controlată de Vanghelie; achitarea costurilor aferente unor petreceri private”, se arată în rechizitoriul procurorilor, potrivit Mediafax.