Vameşi din "Lotul Moraviţa", transferaţi la Timişoara

Vameşi din "Lotul Moraviţa", transferaţi la Timişoara

Ultimii 38 de poliţişti de frontieră şi vameşi din lotul de 140, arestaţi de DNA pentru şpagă şi participare la contrabandă cu ţigări în luna februarie, au fost aduşi, azi, de la Bucureşti la Timişoara, sub escortă.

După ce procurorii au întocmit rechizitoriul, arestaţii au fost transferaţi de la Bucureşti la Timişoara pentru că judecarea pe fond se va face la Curtea de Apel din oraş. Până la finalizarea judecăţii şi primirea sentinţei, cei 38 vor rămâne în arestul Poliţiei Timiş. "Arestul are capacitate suficientă pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii normale", a declarat ofiţerul de presă al Poliţiei Timiş, Emil Andrei.

Din cauza transferului, Curtea de Apel Timişoara a fost obligată să amâne toate cererile de eliberare provizorie care erau pe rol astăzi pentru vineri.

Şeful Serviciului Teritorial Timişoara al DNA, Tamaş Schiffbeck, a declarat că la sfârşitul săptămânii, celor 38 de arestaţi le expiră mandatul, astfel că până atunci instanţa va trebui să avanseze un prim tremen de judecată în ceea ce îi priveşte.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Aşteptăm şi noi să ne parvină dosarul de la Bucureşti, iar instanţa va stabili primul termen de judecată. E o chestiune de zile, se va întâmpla cu certitudine săptămâna aceasta, pentru că pe 8 sau pe 9 mai le expiră acestora mandatul de reţinere", a declarat Schiffbeck.