Vaccinul Moderna a fost aprobat pentru copiii între 6 și 11 ani. Anunțul făcut de directorul EMA

Vaccinul Moderna a fost aprobat pentru copiii între 6 și 11 ani. Anunțul făcut de directorul EMA Sursă: Irina Tiumentseva | Dreamstime.com

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat că a acceptat vaccinul Moderna împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani. Aceștia vor fi imunizați cu jumătate de doză.

EMA a autorizat vaccinul Moderna împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 6 şi 11 ani. Directorul Agenţiei Europene a Medicamentului, Marco Cavaleri, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că micuții vor fi vaccinați doar cu o jumătate, nu cu tot serul.

Studiile arată rezultate incredibile în cazul copiilor mici, măsurate prin nivelul de anticorpi neutralizanţi împotriva coronavirusului.

Reprezentantul EMA a mai transmis că vaccinul Moderna este potrivit pentru persoanele care vor să își facă doză de rapel (booster). Nu contează dacă aceștia au fost imunizați în trecut cu alte vaccinuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până pe 3 martie, singurul vaccin autorizat de EMA pentru tineri era Pfizer/BioNTech. Copiii de peste 6 ani puteau să se imunizeze cu acest ser. EMA aprobase vaccinului Pfizer pentru această categorie de vârstă în data de 25 noiembrie 2021.

sursa foto. EVZ

Reprezentanții EMA au declarat joi că este indicat ca tinerii de peste 12 ani să apeleze la doze de rapel cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

Datele din diverse ţări - printre care Israel şi Statele Unite -, care acoperă peste 400.000 de copii, au asigurat că doza booster Pfizer/BioNTech este „sigură şi eficientă” pentru copiii de 12 ani sau mai mari.

Moderna a cerut autorizarea EMA încă din luna noiembrie, dar așteptarea a luat sfârșit în martie 2022.

Recomandarea EMA! Nu trebuie neglijată

Comitetul consultativ al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) mai vine cu o veste bună! Reprezentanții au recomandat reducerea intervalului între a doua și a treia doză de vaccin anticoronavirus de la Moderna. Oamenii se pot imuniza din nou după doar 3 luni.

Grecia și Franța deja i-au încurajat pe oameni să își administreze doza booster cât mai repede. Această rugăminte a venit după ce tulpina Omicron a făcut ravagii în lume. Alte state deja au autorizat a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, mai ales pentru persoanele cu afecțiuni sau vârstnice. Cetățenii de peste 65 de ani au început să apeleze la noul ser.

În decembrie 2021, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că datele demonstrează că administrarea unui rapel la trei luni este sigur și important.